حسابداری یکی از وسیع ترین حرفه ها است. حرفه ای با شاخه های متفاوت که در نهایت همه آن ها، وظیفه دسته بندی اطلاعات در بخش مالی را به عهده دارند. از حسابداری مدیریتی گرفته تا حسابداری بازرگانی و مالیاتی، همگی در نهایت با ارائه اطلاعات مالی به بخش های مختلف یک سازمان، درآمد و هزینه را کنترل می کنند. با این حال تفاوت این شاخه ها، در نحوه جمع آوری و ارائه اطلاعات و اهداف نهایی هرکدام است. حسابداری مالی یکی از این شاخه های مهم در حسابداری است. این شاخه از حسابداری را یکی از مهم ترین و کاربردی ترین روش ها برای ارائه اطلاعات، به ویژه در شرکت های بازرگانی و تجاری می دانند. در ادمه با مفهوم حسابداری مالیاتی و مزایای آن برای شرکت ها آشنا شوید.
به طور کلی ارائه اطلاعات مالی یکی از مهم ترین هدف های حسابداری در هر کسب و کار است. با این حال روش تهیه صورت مالی، با توجه یه اینکه چه اهدافی در بردارد، تعیین می شود. حسابداری مالی در حقیقت فرایندی ضروری در شرکت ها است که طی آن همه اطلاعات مالی ثبت و طبقه بندی می شوند.
حسابداران مالی این اطلاعات را با کمک برنامه حسابداری از همه جریان های مالی شرکت، سود و زیان ها، قراردادها و صورت ترازنامه ها جمع آوری می کند و بعد از بررسی نهایی در قالب یک گزارش دسته بندی شده، جامع و بدون نقص در اختیار دیگر افراد قرار می دهد.
بررسی جزئیات حساب های مالی و طبقه بندی سود و زیان ها، به طور معمول مهم ترین فرایندی است که هرچند وقت یک بار در همه شرکت ها انجام می شود. با این حال گزارش های حسابداری مالی با هدف های متفاوت و مشخصی شکل گرفته است. این اهداف را بشناسید.
یکی از مهم ترین اهداف حسابداری مالی، آگاهی مدیران از ضعف در بخش مدیریان میانی، عملکرد پرسنل یا سطح فروش مجموعه است. در حقیقت این اطلاعات همه جانبه، یک گزارش مالی معتبر برای مدیران رده بالا، سرمایه گذاران مجموعه و مقامات مالیاتی است. به این ترتیب می توان آن را یک فایل برای ارائه عملکرد مالی مجموعه، به سطوح بالاتر مدیریتی دانست.
گاهی مدیران رده بالا، به دنبال تعیین اهداف جدید مالی و تجاری برای شرکت هستند. در این صورت می توانند با درخواست گزارشات حسابداری مالی از حسابرسان مجموعه، اطلاعات کاملی از تاریخچه مالی شرکت به دست آورند و در نهایت با توجه به اطلاعات ارائه شده، درباره اجرای اهداف جدید تصمیم گیری کنند. اطلاعاتی که از حسابداری مالی به دست می آید، تا حدود زیادی بر هدف های آینده مجموعه تاثیرگذار خواهد بود. چراکه این اطلاعات حاصل از تجربیات مالی گذشته شرکت است و دید کاملی از عملکرد آن ارائه می دهد.
ارائه اطلاعات جزئی و بررسی های مالی در حسابداری، مانند برگ برنده در دست مدیران است. این اطلاعات، مهم ترین هویت در همه شاخه های حسابداری است. به طوریکه حتی یکی از مهم ترین وظایف حسابداری صنعتی نیز جمع آوری اطلاعات دقیق مالی در قالب فایل های کارآمد حسابداری است.
با این حال صورتحساب های حاصل از حسابداری مالی، جامع تر و کارآمدتر هستند. چراکه مدیران و سیاست گذاران مجموعه، با بررسی اطلاعات دقیق آن می توانند برنامه ریزی صحیح مالی داشته باشند. یکی از این اطلاعات ارائه شده، بررسی میزان درآمد و هزینه مجموعه است.
در این مرحله می توان به سادگی مشکلاتی که بر سر راه کسب درآمد یا فروش قرار دارند را شناسایی کرد. در نتیجه مشکل به سرعت رفع می شود و نمودار درآمد و هزینه به سطح متعادلی خواهد رسید.
حسابداری مالی یک از کامل ترین گزارش های حسابداری در هر مجموعه تجاری است و از آنجایی که مخاطب آن اغلب سرمایه گذاران هستند، اطلاعات مفید و جامعی از همه اتفاقات مالی را در خود جای داده است.
مهم ترین اطلاعاتی که باید در این گزارش بررسی شود، سطح درآمد، میزان هزینه، دارایی ها و بدهی های شرکت است. علاوه بر آن با بررسی سرمایه نهایی، می توان فهمید که چه میزان بودجه خالص نهایی برای ادامه کار شرکت باقی مانده است. دسته بندی و بررسی این جزئیات، می تواند کامل ترین تعریف حسابداری در یک مجموعه را برای مدیرانی با سطح بالا دربر داشته باشد و به تصمیمات درستی درباره ادامه روند کار منجر شود.
گزارش حسابداری مالی به ویژه در شرکت های بزرگ، یک گزارش همه جانبه و کامل برای بررسی تبادلات مالی شرکت است. به طور معمول لازم است که حسابرسان هر مجموعه کوچک و بزرگی از جمله در سیستم حسابداری دولتی، به صورت سالیانه این گزارش را به مدیران ارشد خود ارائه دهند.
با این حال گاهی در صورت بروز مشکل و ایجاد اختلاف حساب نیز می توان از این گزارش برای پیدا کردن نقص اصلی استفاده کرد.
ارائه گزارش های شفاف، جزئی و همه جانبه، باعث می شود که سهام داران و سرمایه گذران به راحتی به نیروهای اجرایی اعتماد و در نتیجه هزینه بیشتری برای رشد شرکت پرداخت کنند.
از طرفی حسابداری مالی می تواند سرعت فعالیت را در شرکت بالا ببرد. چراکه با بررسی این گزارش همه جانبه، در صورت مشاهده مشکل در هر بخش، به سرعت می توان آن را حل کرد تا از بروز مشکلات بزرگ تر جلوگیری شود.
برای آماده کردن یک گزارش حسابداری مالی، به جزئی ترین تبادلات مالی با ساعت، تاریخ و مبلغ دقیق نیاز دارید. این کار در گذشته به صورت دستی و بایگانی انجام می شد. به همین دلیل بسیار زمان بر و امکان خطا در آن بسیار بالا بود. بنابراین نرم افزارهای حسابداری به کمک حسابرسان آمدند تا با یک جستجوی ساده بتوانند جزئی ترین اطلاعات را به صورت گزارش آماده کنند.
منبع:sepidarsystem.com