معیارهای طراحی سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی برای انبارها

  • چهارشنبه 02/مهر/1399
معیارهای طراحی سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی برای انبارها
طراحی سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی برای انبارها

طراحی یک سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی برای انبارها به نظر ساده می رسد اما به تهویه تقریبا پیچیده ای نیاز دارد. اگر از بیرون به قضیه نگاه کنید و خیلی دقیق آن را بررسی نکنید، انبارها را ساده ترین ساختمان تجسم می کنید که از چهار دیوار، چند درب بارگیری و شاید تعدادی دیوار داخلی برای جداسازی قسمت ها از هم تشکیل شده اند. اما مهمترین مسئله این است که چه مواد و محصولاتی در انبار نگهداری می شود. در برخی از انبارها جهت ذخیره و نگهداری مواد و محصولات به محیط کاملا خنک، یا کاملا گرم، در برخی رطوبت کنترل شده و در برخی نیز متعادل نگه داشتن دما اولویت و نیاز اصلی است.

معیارهای طراحی سیستم تهویه مطبوع انبار

  1. کنترل دقیق شرایط دمایی و رطوبت مطابق با نیاز مواد و محصولات
  2. در نظر گرفتن آسایش کارکنان انبار
  3. تامین گرمایش یا سرمایش در برخی از انبارها
  4. سیستم تامین هوای تازه از بیرون یا گردش دوباره هوای داخل
  5. معمولا فضاهایی از قبیل دریافت محموله و دفاتر کنترل موجودی دارای سیستم تهویه مطبوع هستند.
  6. در طراحی سیستم تهویه مطبوع انبارها، درجه حرارت نباید از ۴ درجه سانتی گراد کمتر شود زیرا در چنین حالتی احتمال یخ زدن سیستم لوله کشی آتش نشانی و مواد ذخیره شده وجود خواهد داشت. (مگر در مواردی خاص که نیاز باشد مواد و محصولات در چنین دمایی نگه داشته شوند)
  7. هنگامی که در انبارها برای تابستان سیستم سرمایش پیش بینی نشده باشد، باید به حد کافی هوای تازه به درون انبارها تغذیه شود.
  8. در انبارهایی که به عنوان مرکز توزیع بوده و دائما خودروهایی جهت باربری در آن استفاده می شود، باید سیستم تامین هوای تازه یا بازگردانی و تصفیه هوای داخل انبار طراحی گردد. عبور ماشین های بالابر و جرثقیل درون انبار و تولید CO و سایر دودهای زیان آور، ضرورت تغذیه مناسب هوای تازه را نشان می دهد.
  9. اگر کاهش مصرف انرژی در انبار اولویت اصلی است، گردش مجدد و تصفیه هوای داخل بهترین گزینه است.

تهویه در انبار

دستگاه های پیشنهادی برای سرمایش، گرمایش و تنظیم رطوبت انبارها:

1- سیستم چیلر، بویلر و هواساز

این سیستم علاوه بر تنظیم دمای انبار به صورت دقیق، می تواند رطوبت هوای آن را نیز به طور دقیق تنظیم و کنترل کند. بنابرین در انبارهایی که به تنظیم و کنترل دقیق دما، رطوبت و فیلتراسیون هوا جهت نگهداری مواد و محصولات نیاز باشد، سیستم چیلر (دستگاه چیلر تراکمی آب خنک یا همان آبی و یا چیلر تراکمی هوا خنک یا همان هوایی به عنوان دستگاه های سرمایشی)، بویلر (به عنوان دستگاه گرمایشی) و هواساز صنعتی (به عنوان دستگاه تنظیم کننده رطوبت و فیلتر کننده هوا) پیشنهاد می شود.

2- دستگاه پکیج یونیت

پکیج یونیت پشت بامی (روف تاپ پکیج) ترکیبی از چیلر و هواساز در یک دستگاه یکپارچه است که برای افزودن حالت گرمایشی به آن بایستی از بویلر یا پکیج گازسوز نیز استفاده شود. این سیستم بسیار شبیه سیستم قبلی است و توانایی تنظیم دقیق دما، رطوبت و فیلتراسیون هوا را دارد.

​3- دستگاه زنت

دستگاه زنت صنعتی توانایی تامین هوای تازه به مقدار زیاد، فیلتر نمودن آن و خنک کاری هوا را به روش تبخیری (مانند کولر آبی) دارد. برای حالت گرمایش نیز از بویلر یا پکیج استفاده می شود. دستگاه زنت قیمت اولیه پایین و مصرف انرژی کمی دارد. این دستگاه در مواردی که به تنظیم دقیق رطوبت نیازی نباشد، به عنوان مناسب ترین سیستم می تواند انتخاب شود.

تهویه در انبار

​4- دستگاه اکونوپک

دستگاه اکونوپک نیز دقیقا شبیه دستگاه زنت است و با این تفاوت که دارای سیستم گرمایشی (مجهز به مشعل گازسوز) نیز است و برای حالت گرمایش به بویلر یا پکیج و … نیازی نخواهد بود.

منبع:makh-co.com
درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید