طراحی یک سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی برای انبارها به نظر ساده می رسد اما به تهویه تقریبا پیچیده ای نیاز دارد. اگر از بیرون به قضیه نگاه کنید و خیلی دقیق آن را بررسی نکنید، انبارها را ساده ترین ساختمان تجسم می کنید که از چهار دیوار، چند درب بارگیری و شاید تعدادی دیوار داخلی برای جداسازی قسمت ها از هم تشکیل شده اند. اما مهمترین مسئله این است که چه مواد و محصولاتی در انبار نگهداری می شود. در برخی از انبارها جهت ذخیره و نگهداری مواد و محصولات به محیط کاملا خنک، یا کاملا گرم، در برخی رطوبت کنترل شده و در برخی نیز متعادل نگه داشتن دما اولویت و نیاز اصلی است.
این سیستم علاوه بر تنظیم دمای انبار به صورت دقیق، می تواند رطوبت هوای آن را نیز به طور دقیق تنظیم و کنترل کند. بنابرین در انبارهایی که به تنظیم و کنترل دقیق دما، رطوبت و فیلتراسیون هوا جهت نگهداری مواد و محصولات نیاز باشد، سیستم چیلر (دستگاه چیلر تراکمی آب خنک یا همان آبی و یا چیلر تراکمی هوا خنک یا همان هوایی به عنوان دستگاه های سرمایشی)، بویلر (به عنوان دستگاه گرمایشی) و هواساز صنعتی (به عنوان دستگاه تنظیم کننده رطوبت و فیلتر کننده هوا) پیشنهاد می شود.
پکیج یونیت پشت بامی (روف تاپ پکیج) ترکیبی از چیلر و هواساز در یک دستگاه یکپارچه است که برای افزودن حالت گرمایشی به آن بایستی از بویلر یا پکیج گازسوز نیز استفاده شود. این سیستم بسیار شبیه سیستم قبلی است و توانایی تنظیم دقیق دما، رطوبت و فیلتراسیون هوا را دارد.
دستگاه زنت صنعتی توانایی تامین هوای تازه به مقدار زیاد، فیلتر نمودن آن و خنک کاری هوا را به روش تبخیری (مانند کولر آبی) دارد. برای حالت گرمایش نیز از بویلر یا پکیج استفاده می شود. دستگاه زنت قیمت اولیه پایین و مصرف انرژی کمی دارد. این دستگاه در مواردی که به تنظیم دقیق رطوبت نیازی نباشد، به عنوان مناسب ترین سیستم می تواند انتخاب شود.
دستگاه اکونوپک نیز دقیقا شبیه دستگاه زنت است و با این تفاوت که دارای سیستم گرمایشی (مجهز به مشعل گازسوز) نیز است و برای حالت گرمایش به بویلر یا پکیج و … نیازی نخواهد بود.
منبع:makh-co.com