یکی از ویژگی های نرم افزار انبارداری تحت وب انبار آنلاین، توانایی ورود و خروج کالا در فرمت های مختلف و در دسته بندی های دلخواه و متفاوت است، در ادامه به بررسی روش هایی برای انبار کردن (ورود) و مصرف (خروج) کالا می پردازیم.
این روش مستلزم داشتن کاتالوگ یا دفترچه راهنمای اقلامی است که از طریق آن، اقلام به ترتیب شماره جنس و یا به ترتیب نام، جنس (الفبا) در قفسه های انبار چیده می شوند.
تفاوت این روش با روش قبلی در جلوگیری از اتلاف فضای انبار است که محال اجناس را با در نظر گرفتن حداقل موجودی تعیین می کنند. برای مثال سوپر مارکت ها که هر روز به میزان یک روز در قفسه ها جنس ها را چیده ولی در انبار اصلی به مقدار مصرف چند هفته یا چند ماه جنس وجود دارد.
به منظور استفاده کامل از فضای انبار و همچنین آزاد بودن در مقابل تغییرات یعنی آمادگی لازم برای دریافت اجناس جدید یا جانشین از این روش استفاده می شود. برای هریک از اجناس، گروهای تعیین می شود و اجناس به ترتیبی که وارد انبار می شود در این محل ها چیده می شوند.
عیب این روش در دسترسی مشکل به اقلام است که به حافظه انباردار بستگی دارد.
بهترین روش نسبت به روش های قبلی است. ابتدا باید انبار را به قسمت های مختلف تقسیم نمود و به هر قسمت و یا هر قفسه شماره ای داد و سپس اجناس را به ترتیب ورود در قفسه ها چیده و جلوی هر یک از اقلام، کارتی نصب گردد که اطلاعات مربوط به آن جنس در آن درج شود. جهت مشخص کردن محل اجناس در انبار، راهرو ها، قفسه ها و طبقات باید شماره گذاری شوند.
این قبیل اجناس و مواد را بایستی در دسترس و نزدیک محل کار قرار داد، بنابراین اجناس را می توان در سه گروه قرار داد. به ترتیب سریع، متوسط و کند. به همان ترتیب انبار ها را نیاز به سه دسته تقسیم نمود. مزایای این روش در این است که نیروی انسانی در مهم ترین نقطه متمرکز می شود و در نتیجه سرپرستی ساده تر می گردد.
از لحاظ کوچکی و بزرگی و تعداد کم یا زیاد بودن.
از لحاظ ترکیبات شیمیایی، نفیس بودن، فاسد شدن و...
در این روش اجناس را به وسیله پالت و طبقه بندی روی هم قرار می دهند، از بالکن یا امکانات آویزان کردن بهره می گیرند و با رعایت فاصله 60 سانتی متری از سقف بقیه فضا را پر و قفسه بندی می نمایند، تا در مواقع ضروری مثل حریق یا تعمیرات لوله و سیم کشی و تعمیر سقف جای کافی و برای جریان هوا بتوان فضای کافی در اختیار داشت.
بعضی از اقلام مانند آجر و قطعات را می توان بدون صدمه دیدن در فضای آزاد انبار کرد. بعضی از اقلام را می توان با نایلون کشیدن یا برزنت یا زدن سقف های ارزان در فضای باز قرار داد.
بر اساس ابعاد اجناس طبقه بندی انجام می دهند.
برای اجناس باریک ولی بلند از قفسه های کم عرض و ارتفاع بلند استفاده می شود.
طوری در نظر گرفته می شود که دو نفر به راحتی از آن عبور نمایند و یا در صورت استفاده از میزهای چرخ دار یا وسایل دیگر به اندازه کافی فضا وجود داشته باشد.
مثل ضد یخ که بعد از فصل زمستان باید جا به جا شوند.
در خصوص کالاهایی که باید پیمانه، وزن یا متر شوند باید در محل انبار، محوطه ای برای اندازه گیری وجود داشته باشد.
در انبار اجناسی ممکن است وجود داشته باشند که در یک زمان معین باید مصرف شوند و این زمان با نوشتن تاریخ بر روی بسته بندی مشخص می شود ولی اغلب اتفاق می افتد که مقادیر زیادی جنس به دلیل استفاده نکردن به موقع، تاریخ مصرف آن ها گذشته و غیر قابل استفاده شده اند.
برای استفاده از اجناس دو سیستم و روش وجود دارد:
در سیستم و روش اول جنسی که اول وارد شده اول خارج می شود و در سیستم دوم جنسی که آخر از همه وارد شده اول مصرف می شود.
استفاده از روش لایفو نادر بوده و غالباً سیستم فایفو را به کار می برند که به چند طریق عملی است:
نرم افزار انبارداری برای کنترل موجودی و سهولت در بررسی موجودی ها، لازمه هر انبار است.
در نرم افزار انبارداری انبار آنلاین می توانید محل استقرار کالا را ثبت کنید تا برای پیدا کردن آن دچار سردرگمی نشوید. همچنین تمامی ورود و خروج ها در نرم افزار ثبت شده و می توانید موجودی لحظه را از انبار خود داشته باشید.
انبار آنلاین نرم افزار تحت وبی است که شما بدون محدودیت کاربر می توانید از هر مکانی و در هر زمانی به آن دسترسی داشته باشید.
برای دریافت دمو رایگان نرم افزار انبار آنلاین کلیک کنید.