در انبارهای خود می توانید پالت های پلاستیکی را در زیر کالاها قرار دهید تا آن ها را دور از زمین و رطوبت نگه دارید و از آسیب دیدن کالاها جلوگیری کنید. این پالت ها ورودی هایی دارند که جابجایی کالا با لیفتراک را بسیار راحت می کنند. همچنین می توانید برای نظم داشتن کالاها در انبار از پالت های پلاستیکی استفاده کنید. و با تفکیک رنگ پالت ها، کالاهای خود را دسته بندی کنید.
اگر بخواهیم به تاریخچه پالت پلاستیکی سر بزنیم به زمان جنگ جهانی دوم می رسیم. در آن زمان ارتش آمریکا از پالت ها به منظور جا به جایی مهمات خود جهت کم کردن نیروی کار و بالا بردن سرعت کار کرد.
پالت های پلاستیکی به دلیل کاربردهای متنوعی که دارند در ابعاد و اندازه های متنوع نیز تولید می شوند، قدرت تحمل وزن آن ها نیز بسته به نوع استفاده آن ها متفاوت است. برای تولید پالت ها از پلاستیک مرغوب استفاده می شود و جنس آن ها به قدری خوب است که شما می توانید اگر زمانی به آن ها احتیاج نداشتید، آن ها را بفروشید.
این پالت ها بعد از ساخت استریلیزه می شوند به همین خاطر از نفوذ حشرات و جوندگان جلوگیری می کنند، بنابراین از پالت پلاستیکی در صنایع غذایی نیز استفاده می شود و جایگاه ویژه ای در صنعت غذایی دارد. این پالت ها در شهرهای که رطوبت بالایی دارند مانند قسمت شمالی و جنوبی کشور بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. زیرا در رطوبت نیز دچار پوسیدگی و زنگ زدگی نمی شوند.
معمولا در انبارهای نگهداری مواد غذایی، در انبار کالاها، سردخانه ها، اسکله ها، صنایع آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی، در محل های بارگیری و تهیه و تولید و عرضه کالاهای کاغذی از پالت پلاستیکی استفاده می کنند.
پالت های پشت دار
پالت های پشت دار شباهت زیادی به پالت های چوبی دارند. از پالت پشت دار در کارخانه ها بیشتر استفاده می شود زیرا برای آن ها صرفه اقتصادی دارد و این پالت ها را می توان تا سه ردیف روی هم گذاشت.
قیمت این نوع پالت با توجه به سایز، ابعاد و اندازه ای که دارد بین 60000 تومان الی 90000 تومان است.
پالت های توهم خور
همان طور که از نامشان پیداست، پالت های توهم خور داخل هم می روند در نتیجه حجم کمی را اشغال می کنند. بنابراین برای فروشگاه مواد غذایی بسیار مناسب هستند زیرا این فروشگاه ها معمولا فضای کمی دارند.
قیمت پالت توهم خور که به آن پالت شانه ای نیز می گویند، بین 55000 تومان تا 70000 تومان بسته به ابعاد و نوعی که دارد متغیر است.
پالت های دندانه دار
پالت های دندانه دار در واقع یک محصول شکست خورده محسوب می شوند چرا که از این مدل پالت پلاستیکی استقبال خوبی نشد.
قیمت این نوع پالت بسته نیز با توجه به ابعاد و اندازه ای که دارد بین 65000 تومان الی 90000 تومان است.
در انبارها یکی از مهم ترین کارها قفسه بندی کالاها می باشد. زیرا روی هم انباشته شدن بار و بهم ریختگی انبار کالا مشکلات زیادی را به وجود می آورد. وجود پالت ها علاوه بر اینکه یک فضای مناسب را فراهم می کند، تاثیر فوق العاده ای نیز در نظم دادن و مرتب کردن چیدمان بار و دسته بندی اصولی تجهیزات انبار دارد. با داشتن قفسه بندی های گوناگون در انبار، می توانیم محصولات خود را طبق کد، حروف و ارقام دسته بندی کنیم. تنها در این صورت است که بر اساس تقاضای مشتری و نیاز آن ها، می توانیم کالاها را بارگیری، پخش و عرضه کنیم. با داشتن گروه بندی مناسب انجام امور انبارداری و انبارگردانی برای کسانی که در بخش انبار مشغول به کار هستند را بسیار ساده می کنیم و امکان خطا و اشتباه نیز کاهش می یابد.
همان طور که گفتیم هر پالت پلاستیکی وزن بالایی تحمل می کند، بنابراین رعایت ایمنی بخش مهمی در استفاده از پالت ها در قفسه بندی انبار ها می باشد. چند اصل قانون اساسی وجود دارد که مربوط به پالت ها می باشد و کسانی که قفسه پالت دارند موظفند که این اصول را رعایت کنند تا مطمئن شوند که فضای قفسه های انبار پالت برای محصولات و کارکنان امن است.
پالت ها مهم ترین وسیله در زنجیره تأمین هستند. اگر دقت کافی صورت نگیرد ممکن است بسیار خطر ساز باشند. زیرا می توانند باعث ایجاد صدماتی نظیر زخمی کردن افراد، ریزش روی کارکنان، افتادن روی مچ پا، صدمه دیدن پا و یا شکستگی آن شوند.
بسیاری از سازمان ها جهت کاهش هزینه های خود پالت پلاستیکی دست دوم می خرند. چون این پالت ها از جنس جنس پلی اتیلن هستند، بنابراین مانند پالت چوبی یا فلزی پوسیده نمی شوند و زنگ نمی زنند.
در زمان قدیم اکثر پالت ها را از چوب یا فلز می ساختند در حالی که امروزه پیشرفته ترین پالت های موجود جنس پلاستیکی دارند.
پالت چوبی امکان بازیافت و تعمیر دارد، از سوی دیگر کم هزینه تر از پالت پلاستیکی می باشد. پالت چوبی در مقایسه با پالت پلاستیکی می تواند وزن بیشتری را متحمل شود. اما در آن عیب هایی مانند: خرابی در محیط مرطوبت، تراشه داشتن، وجود درصدی خطا در ساخت وجود دارد و همچنین در اتصالات میخ، پیچ و غیره در پالت چوبی استفاده می شود که ممکن است به کالا ها در هنگام انتقال و جا به جایی صدمه بزند. ولی در مقابل، پالت های پلاستیکی وجود دارند که دارای دوام بیشتر، استرلیزه بودن، فارق از خطای ساخت، مقاوم در برابر رطوبت هستند. از معایب پالت پلاستیکی در مقابل رقیبش می توان گفت به آسانی تعمیر نمی شوند، گران تر هستند، استحکام کمتری دارند و نظر مقاومت در برابر آتش سوزی درجات مختلفی دارند.
پالت های پلاستیکی مناسب برای انتقال بار زیر ۷۰۰ کیلوگرم می باشد. از پالت های چوبی برای وزن بین ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلوگرم بار می توان استفاده کرد.
پالت های پلاستیکی در محیط مرطوب و در فضاهایی که تغییرات دمایی دارد مقاوم تر هستند. اما از سوی دیگر اگر آسیب ببینند، بشکنند و یا دچار خرابی شوند احتمال زیاد تعمیر نمی شوند. ساخت پالت های پلاستیکی از مواد نفتی است و برای بازیافت نیاز به ذوب شدن دارند. در مقابل پالت های چوبی از مواد طبیعی ساخته می شوند، باعث بریده شدن تنه درختان می شوند اما اگر آسیب ببینند قابل تعمیر هستند.
در پالت چوبی تراشه های ریز، نقاط برجسته و تیزی وجود دارد که ممکن است به برخی از کالاها صدمه وارد کند. به عنوان مثال اگر قصد دارید قوطی های رنگ را توسط پالت به جای دیگر منتقل کنید، بهتر است از پالت پلاستیکی استفاده کنید چرا که مدل پالت چوبی احتمال دارد منجر به آسیب دیدگی قوطی های رنگ شود.