تقسیم کار و رشد جمعیت نیاز استفاده از فرآورده های دیگران را به وجود آورده است و این خود زمینه پیدایش سازمان های بزرگ گردیده که در این نظام های پیچیده فنی اجتماعی، انبار به عنوان واسطه موجبات گردش کالا از تولید به مصرف را امکان پذیر می سازد.
انبار می تواند در عرضه به موقع محصول، جریان عادی تولید، ثبات قیمت محصول، تعمیر و نگهداری ماشین ها و... نقش مهمی را ایفا نماید به طوری که نقش آن در تجارت غیر قابل انکار است. ارزش ریالی موجودی های انبار در صنایع مختلف متفاوت است و عوامل مختلفی در میزان نگهداری موجودی انبار واحدهای صنعتی–تجاری موثرند مثل روش تولید، دوره تولید، میزان بکارگیری ماشین آلات، نوع محصول ساخته شده، بازار مصرف، نوع مواد اولیه مورد احتیاج، نوسانات ارزی و قیمت در بازارهای جهانی، وضعیت واحد صنعتی در کل صنعت کشور و جهان و سیستم های تدارکاتی و سفارشات واحدهای تولیدی و.... اما انبار به دلایل متفاوتی برای موسسات و مراکز تجاری–صنعتی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد که اهم آن ها عبارتند از:
امروزه انبار دیگر حالت یک محفظه را ندارد بلکه عملیات آن زمانی کافی و رضایت بخش است که از دو جهت اطلاعاتی و فیزیکی مورد توجه قرار بگیرد. به طور کلی انبار محل و فضایی است که یک یا چند نوع کالای بازرگانی–صنعتی یا مواد اولیه یا فرآورده های مختلف در آن نگهداری می شود.
با این تعریف می توان گفت: "انبار محل و فضایی است که در آن مواد اولیه برای ساخت محصولات، کالای نیمه ساخته (کالای در جریان ساخت)، محصول ساخته شده، مواد و لوازم مصرفی، قطعات یدکی ماشین آلات، ابزار آلات و اجناس اسقاط نگهداری می شود آن هم بر اساس سیستم صحیح طبقه بندی." اجرای سیستم صحیح طبقه بندی مستلزم یاری گرفتن از یک نرم افزار انبارداری است. نرم افزار تحت وب انبار آنلاین این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا شما تعداد بی نهایت از کالای خود را در دسته های مختلف و به صورت استاندارد طبقه بندی کنید.
هدف از تشکیل و ایجاد انبارها چه در سازمان های دولتی و چه بخش خصوصی، تامین و نگهداری کالاهای مورد نیاز سازمان های دولتی و اداری عبارت است از کلیه فعالیت های مربوط به تهیه و نگهداری و تحویل مواد و اقلام سازمان در زمان مناسب. مدیریت انبارداری نیز برنامه ریزی، سازماندهی، هماهنگی، هدایت و کنترل عملیات انبارداری است.
گرچه کهولت مقررات و عدم تطابق آن ها با دنیای صنعتی امروز موجبات کندی کار را فراهم می نماید ولی در پی اصلاح و نوسازی آن با بهره گیری از تکنولوژی روز مانند استفاده از سخت افزارها و نرم افزارهای نوین انبارداری همانند انبار آنلاین همواره باید تلاش نمود.
انبارها را از نظر نوع موادی که در آن نگهداری می شود می توان به چهار دسته کلی، یا بیشتر تقسیم نمود؛ مثل انبار قطعات، انبار مواد اولیه، انبار محصول، انبار ضایعات و.... از ترکیب چند انبار باهم نیز مخزن به وجود می آید.
انبارها از لحاظ کالاهایی که در آنها نگهداری می شود به انبار کالاهایی معمولی، قابل اشتعال یا انفجار، فاسد شدنی، شیمیایی و سموم و انبار مواد غله ای تقسیم می شود.
از لحاظ چگونگی و ماهیت به انبار های گمرکی و ترانزیتی، انبار های توزیع محلی یا ناحیه ای و انبار های کارخانه های صنعتی تقسیم می شود و ممکن است دسته بندی های دیگری را نیز از انبار ها به عمل آورد که در زمره سایر روش ها می توان آنها را بررسی نمود.
موجودی های مذکور باید در انبارها با نظم و طبقه بندی و جاگذاری و کدگذاری مناسبی قرار بگیرند؛ شما در انبار آنلاین می توانید فایل کالای طبقه بندی شده خود را در فرمت اکسل و یا از طریق دستگاه بارکدخوان به داخل نرم افزار وارد کنید، همچنین برنامه تحت وب انبار آنلاین این امکان را به شما می دهد تا به صورت دستی برای کالای خود بارکد و یا کد مشخص تعریف کنید.
سیستم مجموعه ای از اجزاء و عناصر است که با هم دارای ارتباط متقابلی می باشند و هر سیستمی برآیندی غیر از برآیند حاصل جمع برآیندهای اجزاء خود دارد و غالباً دارای هدف است. وجود این کلیت جدا با ویژگی های خاص خود در امور انبارداری مزایای زیادی را عاید ما می سازد که اهم این مزایا عبارتند از:
اگر سیستم مناسبی را نتوان تدارک دید و به انبارها توجه کافی ننمود مشکلاتی گریبان گیر ما می شود که اهم آنها عبارتند از:
اگر سیستم انبار صحیح بنا شود تمام بخش های دیگر براحتی یا با انبار ارتباط اطلاعاتی و موجودی خواهند داشت اهم واحدهای درگیر یا انبار عبارتند از: تولید، حسابداری صنعتی، نگهداری و تعمیرات، فروش، بازرسی، تدارکات، برنامه ریزی، حسابداری مالی که ارتباطی سیستماتیک با انبار دارند.