بازرسی انبار
بازرسی کالا در انبار، بازبینی و بررسی ظاهری مواد کشاورزی نگهداری شده در انبار شامل بازرسی هر روز در ساعات خنک (غروب یا سحرگاه و یا شب) انبار، کیسه ها و جعبه های محتوی محموله و همچنین دیوارها، کناره ها و محل های مختلف انبارهای خالی، بازرسی محموله های وارد شده به انبار، استفاده از تله ها و جلب کننده های خاص (تله های چسبنده، تله های نوری، تله های پناهگاهی (گودالی یا Pitfall ) و تله های حاوی فرمون)
بازرسی محوطه خارجی انبار
رعایت بهداشت در انبار از مهمترین عملیات آلودگی زدایی است که تمیز نگهداشتن محیط اعم از کف، دیوارها و تجهیزات موجود در انبار، همراه آلودگی زدایی توصیه اکید می شود. استفاده از محلول های ضدعفونی کننده تجاری برای شستشوی کف، دیوارها و ستون ها امری بدیهی برای تمیز نمودن انبار قبل از ورود محموله و همچنین پس از خروج محموله می باشد.
رعایت بهداشت انبار مواد غذایی و محصولات کشاورزی می تواند شامل موارد زیر باشد. لازم به ذکر است که موارد زیر همه موارد نیستند:
هنگام طراحی انبار علاوه بر بررسی های مرتبط با مقاومت مصالح و تعیین جهت آن براساس وزش باد و پیشگیری از رخنه و تاثیر شرایط آب و هوایی نامناسب، انبار بایستی از نظر حفظ محیط انبار در برابر ورود و ماندگاری عوامل زنده از جمله آفات و بیماری ها محفوظ نگهداشته شود. زمان طراحی انبار باید امکانات برنامه مدیریت آفات در نظر گرفته شود تا از ایجاد پناهگاه های ایمن برای آفات جلوگیری شود. تنظیم ارتفاع پنجره ها برای جلوگیری از ورود جوندگان و عدم احداث طاقچه هایی کنار پنجره ها برای بیتوته نمودن پرندگان توصیه می شود.
در رابطه با حشرات و کنه های گیاهی آفت محصولات کشاورزی، طراحی ساختمان انبار از نظر درب های ورودی، پنجره ها، روزنه و شکاف های احتمالی که محل ورود این گونه آفات از محیط خارج هستند، باید توجه ویژه ای مبذول گردد.
برخی موارد فنی سازه انبار به شرح زیر است:
استفاده از هوای گرم و به خصوص آب و بخار آب گرم برای شستشوی دیواره ها و کف ساختمان توصیه می شود. آب گرم پر فشار که می توان با استفاده از پمپ های پر فشار (شبیه کارواش های خانگی موجود در بازار) با شدت به دیوارها و کف پاشید می تواند باعث مرگ حشرات در کلیه مراحل زندگی باشد. دمای بالاتر از 46 درجه سانتی گراد با حذف واکس از کوتیکول حشرات، از دست دادن سریع آب بدن و مرگ را بدنبال دارد اما دمایی که توصیه می شود دمای بالای 52 درجه سانتیگراد است تا بتوان اطمینان داشت که آب قبل از رسیدن به بدن حشرات سرد نشود. استفاده از آب موتورخانه ها و غیره که به طور طبیعی همیشه در دسترس هستند با داشتن دمای بالاتر می تواند ما را از کشتن حشرات کلیه مراحل (حتی تخم و شفیره و یا سوسک های انباری) مطمئن سازد.
مطالعه فعالیت حشرات نقش اصلی در مدیریت آفات در انبار دارد و عوامل مختلفی همچون شرایط نوری، سن، وضعیت جفتگیری و تغذیه و تولید مثلی در به دام اندازی حشرات آفت نقش دارند. انواع مختلف جلب کننده های فیزیکی و شیمیایی می توانند در ردیابی حشرات آفت موجود و همچنین کاهش جمعیت آفات در انبار استفاده شوند.
لازم به ذکر است که این روش به عنوان یک روش ریشه کنی آفت محسوب نشده و می تواند در ترکیب با سایر روش ها و یا برای کاهش جمعیت و سپس کاربرد سایر روش ها موثر واقع شود.
برای ضدعفونی انبار از ترکیبات فسفید آلومینیوم یا منیزیم 56 درصد استفاده می شود.
بهترین شرایط برای گازدهی با فسفین در رطوبت 60 درصد و دمای 20 درجه سانتیگراد بدست آمد. گازدهی نباید دردمای کمتر از 15 درجه سانتیگراد انجام شود. مدت زمان قرار گرفتن در معرض گاز حداقل توصیه شده است. هر چه مدت زمان گازدهی طولانی تر باشد، گاز بهتر نفوذ می کند و تاثیر گازدهی بیشتر است لازم به ذکر است که در صورت مسدود نبودن کامل (آب بندی نشدن کامل) انبار و یا در صورتی که توزیع گاز ضعیف باشد، حشرات هدف در معرض میزان کافی گاز فسفین قرار نمی گیرند اگرچه زمان در معرض قرار گرفتن طولانی تر شود.
هنگام ضدعفونی انبار توسط فسفین لازم نیست که:
در این روش از آفت کش های مختلف برای کنترل آفات موجود در انبار استفاده می شود. این آفت کش ها ممکن است به صورت امولسیون ها، پودرها، گردها، سوسپانسیون و غیره استفاده گردند. روش های مختلفی برای محلول پاشی یا حشره کش های آئروسل وجود دارد.
انبار آنلاین نرم افزار انبارداری تحت وب است که با کمک سیستم بررسی آنلاین رفت و آمد شما راه به انبار محدود خواهد کرد. شما می توانید موجودی خود را بدون ورود به انبار مطلع شده و از خطر های احتمالی آفات جلوگیری کنید.