پس از آن هر کارتنی را متناسب با شغل و فعالیت های مختلف بسته بندی می کنند و آن ها را وارد بازار می کنند. کارتن به صورت کلی از ترکیب ورقه های کاغذی 3 الی5 لایه ای تهیه می شود. لازم به ذکر است، که جنس این ورقه ها از سلولز است. سلولز به عنوان یکی از مواد بسیار مهم و کاربردی در راستای ساخت کارتن های ضخیم به شمار می رود. کارتون های کاغذی به دلیل اینکه قابل بازیافت در طبیعت هستند و آسیبی به آن وارد نمی کنند، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. صنعت کارتون سازی به همین دلیل از بسته بندی های فلزی و پلاستیکی پیشی گرفته است.
کارتن ها به صورت معمول بر اساس موارد مختلفی مانند نوع کاربرد، نوع ساختار و اندازه به انواع متفاوتی نیز تقسیم می گردند. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با انواع کارتن بسته بندی مصول آشنا سازیم. پس به همین منظور تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم، کارتون های بسته بندی بر اساس عواملی به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند انواع کارتون بسته بندی محصول به شرح زیر است:
کارتن بسته بندی فلوت
یکی از مدل های کارتون های بسته بندی، کارتون فلوت به شمار می رود. شکل موج ورق کارتن دلیل نام گذاری این نوع کارتن بسته بندی شده است. فلوت ها یا موج های روی کارتن بر اساس گام های متفاوتی دسته بندی می گردند. این گام ها به عبارت کلی در دسته های A، B، C، E و دسته بندی می شوند. به عنوان مثال در ساختار گام A کارتن فلوت، 36 عدد کنگره وجود دارد. در اصل می توان گفت، هر یک عدد گام در این نوع کارتن ها دارای ابعاد 1.4 اینچ است. در نتیجه می توان گفت، در کارتن های فلوت، گام ها نشان دهنده استحکام و مقاومت کارتن ها خواهد بود.
کارتن بسته بندی لمینتی
به صورت کلی می توان گفت کارتون لمینتی به این معناست، که بر روی کارتون اصلی یک لایه دیگر نیز چسبانده می شود. شاید در ذهن خود این سوال را بپرسید، که به چه دلیل این کار را می کنند؟ در جواب به این سوال باید به شما بگوییم، که تعدادی از کارتن های بسته بندی محصول مانند کارتن های مدل E و C یک عدد لایه کرکره ای مانند در داخل کارتن دارد، که این لایه به صورت کلی ناهموار است، در نتیجه این ناهمواری مانع از چاپ صاف و یک شکل بر روی آن می گردد. و این موضوع باعث می شود، که از زیبای طرح روی کارتن کاسته شود.
برای حل این مشکل، جهت چاپ کردن طرح های جذاب زیبا بر روی این کارتن ها در مرحله اول طرح مورد نظر خود را با استفاده از دستگاهی به نام افست بر روی پوستری چاپ می کنند. و در نهایت آن پوستر جذاب را بر روی کارتن مورد نظر می چسبانند. بر طبق مراحلی که عنوان شد، یک لایه جذاب و کیفیت بالا بر روی کارتنی که دارای سطح ناصاف است، می چسبانند. به این نوع کارتن های بسته بندی که کارتن های لمینتی گفته می شود. لازم به ذکر است، که این کارتن با لایه های 2،3 و 5 لایه به همراه فلوت های مختلف نیز ساخته می شود.
کارتن بسته بندی سینگل فیس
کارتن های سینگل فیس به صورت معمول از چند لایه ساخته شده است. ایین نوع کارتن از 2 لایه صاف و یک عدد لایه شیاردار تهیه می شود. معمولا لایه شیاردار در میان 2 لتیه صاف قرار می گیرد. لازم به ذکر است، شما با نگاه کردن به کارتن بسته بندی سینگل فیس از بالا لایه کاغذی شیارداری را میان 2 لایه صاف مشاهده خواهید کرد. لایه شیار دار این نوع کارتن به عنوان اصلی ترین قسمت کارتن سینگل فیس نیز به شمار می رود.
موادی که برای ساختن این نوع کارتن مورد استفاده قرار می گیرد، همان موادی است که در ساخت کارتن معمولی استفاده می شود. تنها تفاوت آن در میزان کیفیت مواد مورد استفاده است. این کارتن ها را به صورت کلی به دو دسته تقسیم می کنند. کارتن بسته بندی سینگل فیس خود به دو دسته نیز تقسیم می شود، که عبارتند از: کارتن سینگل فیس رولی و کارتن سینگل فیس صفحه ای.
کارتن بسته بندی چندلایه (سه لایه و پنج لایه)
از کارتن بسته بندی سه لایه و پنج لایه به دلیل استحکام و مقاومتی که دارد، جهت جابه جایی لوازمی مانند یخچال، لباسشویی، ماشین ظرفشویی و.... از آن استفاده می شود. از جمله ویژگی های کارتن چندلایه نسبت به سایر کارتن های بسته بندی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این نوع کارتن ها متناسب با تعداد لایه به کار برده شده در ساخت آن و همچنین جنس هر لایه دارای کیفیت های متفاوتی نیز هستند. و دلیل دسته بندی این نوع کارتن دسته بندی این کارتن همین موضوع است. کارتنی که از تعداد لایه بیشتری با کیفیت بالاتری ساخته شده باشد، برای بسته بندی محصولات بزرگ تر مانند یخچال مورد استفاده قرار می گیرد.
کارتن بسته بندی آسپتیک
برای بسته بندی آبمیوه ها و شیرهای کارتنی که در بازار عرضه می گردد، به صورت معمول از کارتن بسته بندی آسپتیک استفاده می شود. متریالی که برای ساخت این نوع کارتن بسته بندی محصولات استفاده می شود، ورقه های مایع فویل به همراه پلی اتلیلن برای پوشش و بسته بندی مایعات نیز به شمار می رود. بیشتر تولیدکنندگان محصولات لبنی از این نوع کالاها برای بسته بندی محصولات خود استفاده می کنند. از ویژگی خاص این نوع کارتن بسته بندی می توان به وزن کم و عمر زیاد این کالا اشاره کرد.
قابل ذکر است، برای ساخت و تهیه این نوع کارتن بسته بندی از 6 لایه محافظتی استفاده می شود. این لایه ها از کاغذ، آلومینیوم و پلی اتیلن نیز ساخته می شود و دارای مقاومت و استحکام بالایی است.
کارتن بسته بندی تاشو
این نوع کارتن در بیشتر فروشگاه ها و مغازه ها جهت بسته بندی محصولات مورد استفاده قرار می گیرد. نام دیگر این نوع کارتن ها نیز، کارتن بسته بندی مقوایی یا جعبه های مقوایی است. به عنوان مثال می توان به جعبه پیتزا به عنوان یک کارتن بسته بندی تاشو اشاره کرد. به صورت کلی می توان گفت، از این نوع کارتن به جای ظرف برای بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است، به دلیل ارزان بودن و سبک بودن این نوع کارتن در صنایع مختلفی از آن استفاده می شود.
از جمله مزایای استفاده از این نوع کارتن برای بسته بندی می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:
کارتن بسته بندی دایکاتی
این نوع از کارتن های بسته بندی دارای ظاهر خاصی نیستند. کارتن بسته بندی دایکاتی با استفاده از دستگاه های خاص تولید می شوند. لازم به ذکر است، از این نوع کارتن ها بیشتر برای بسته بندی کارتن های دسته دار، تلسکوپی، سوراخ دار و..... استفاده می کنند. به صورت معمول در خریدهای اینترنتی هم از این نوع کارتن ها جهت بسته بندی محصولات و سفارشات استفاده می شود. بر روی این نوع جعبه ها می توان طرح مورد نظر را چاپ و مورد استفاده قرار داد.
کارتن بسته بندی مونو
کارتن بسته بندی مونو به کارتن هایی گفته می شود، که به صورت راه راه تولید می شوند. این نوع کارتن ها بیشتر برای کاربردهای تجاری استفاده می شوند.
کارتن های بسته بندی پنجره ای
اینگونه کارتن ها به صورتی بسته بندی می شوند، که قسمتی از کارتن شبیه به یک پنجره برای نمایش قسمتی از محصول بازگذاشته می شود. دلیل انتخاب کارتن پنجره ای هم نیز همین موضوع است. بیشتر از این نوع کارتن برای بسته بندی محصولات آرایشی، تزئینی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
کارتن بسته بندی ساده چاکدار
این نوع کارتن، جز کارتون های ساده به شمار می رود و برای بسته بندی محصولات مورد استفاده قرار می گیرد. کارتن بسته بندی ساده چاکدار از قسمت بالا و پایین کارتن چاک خورده است و همچنین لبه ها در هم چفت می گردند.
کارتن بسته بندی سینی
از این نوع کارتن بیشتر در خار و بار فروشی ها، میوه فروشی ها و..... استفاده می شود. از کاربردهای دیگر این کارتن می توان برای بسته بندی نوشیدنی های چندتایی مانند دلستر و.... نیز نام برد.
کارتن بسته بندی بایگانی
از این نوع کارتن بیشتر برای امور بایگانی در اداره ها استفاده می شود، این نوع کارتن به دلیل داشتن درب جدا شونده کاربر فراوانی دارد.
کارتن بسته بندی پلاست
کارتن بسته بندی پلاست را تحت عنوان هایی مانند پلاست شیت، پلاست پک، هالو پروفیل شیت و کروگیت پلاستیک می شناسند. قابل ذکر است، که کارتن پلاست از پروفیل تهیه می گردد. دو ورق پلاست با استفاده از صفحه های بسیار باریک و به صورت عمودی به یکدیگر متصل می گردد. به دلیل دارا بودن قابلیت بازیافت امروزه در بسیاری از صنایع از نوع کارتن بسته بندی نیز استفاده می کنند. قابل ذکر است، که این نوع کارتن بسته بندی در برابر نوسانات دما از 20 تا 80 درجه سانتی گراد نیز مقاوم است.
همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم، کارتن بسته بندی محصولات برای انبارداری و لجستیک در صنایع مختلف دارای انواع متفاوتی است، که آن ها را برای شما معرفی کردیم. ابتدا باید بدانید که کدام نوع از کارتن های بسته بندی متناسب به نیاز شما و صنعتی است، که قرار است در آن استفاده شود. قابل ذکر است، از کارتن های که در بالا نام برده شد بیشتر برای لجستیک، باربری و یا نگهداری کالا در انبار استفاده می شود. اگر قصد خرید کارتن و سفارش چاپ اختصاصی بر روی آن ها را دارید، بدون هیچ شکی محصول مورد نظر خود را به ما سفارش دهید. ما علاوه بر کارتن ها با چاپ مخصوص، کارتن های آماده خاکی رنگ را به فروش می رسانیم. در نتیجه می توان گفت، انتخاب نوع و طرح کارتن با شما و تهیه و چاپ آن متناسب با سلیقه شما با ما.