مسئولیت های او شامل بسته بندی و حمل سفارشات یا مدیریت، سازماندهی و بازیابی کالاها است. همچنین مسئول حفظ یک محیط کار تمیز و ایمن، تمیز و مرتب نگه داشتن قفسه ها، محل کار و منطقه پالت و رعایت تمام قوانین و مقررات مربوط به تمیزی و ایمنی با انباردار است.
این شغل معمولا فقط دیپلم دبیرستان نیاز دارد؛ اما اگر علاقه به مدیریت انبار یا مدیریت گردش کالا دارید، می توانید در رشته مدیریت انبار تحصیل کنید. در این رشته مهارت های پایه خرید، فهرست سازی، مدیریت، انبارداری و باربری را کسب می کنید.
آموزش های این شغل عموما در حین کار اتفاق می افتد؛ و زیر نظر انبارداری دیگر یا متصدی ثبت، ارسال دریافت کالا است. گواهینامه های متعددی نیز آموزش های تکمیلی برای این شغل ارائه می دهند.
مهارت های زیادی هستند که شما را تبدیل به انبارداری حرفه ای می کنند. ازجمله:
مهارت های تعاملی:
به این مهارت ها «مردم داری» می گویند؛ و به انباردار کمک می کند تا در گروه به خوبی کار کند. این مهارت از ترکیب ارتباط کلامی و خوب شنیدن تشکیل می شود. هر دو آن ها اهمیت زیادی دارند؛ زیرا انباردار باید دستورالعمل هایی را با جزئیات اجرا کند و با افراد گروه در ارتباط باشد.
سازمان دهی:
در این مهارت ها شما توانایی استفاده از زمان، قدرت و تمرکز روی کار جاری را به دست می آورید. از جمله دیگر توانایی های این مهارت منظم نگه داشتن فضای اطراف است؛ زیرا برای انجام امور به صورت سریع و مفید باید ابزارهای مورد نیاز منظم و در دسترس باشند.
مدیریت زمان:
انبارداری کاری سریع است. نیاز دارد انباردار به سرعت راه برود. او باید از زمانش بهینه استفاده کند تا محموله ها در زمان مقرر بار زده شوند.
مهارت های فنی:
این مهارت شامل ریاضی و مهارت های رایانه ای است؛ که بسیار مورد نیازند. انباردار باید ریاضی پایه را یاد بگیرد تا فهرست موجودی ها را حساب کند و محموله های ورودی را در مقایسه با سفارش های خرید بررسی کند. همچنین باید در استفاده از رایانه حرفه ای باشد؛ تا مقدار محموله ها در رایانه را به روز رسانی کند. ممکن است از او درخواست شود تا با استفاده از رایانه، برگه مشخصات ارسال ها را چاپ کند؛ یا از طریق اکسل و سیستم مدیریت مشتری اطلاعاتی را به دست آورد.
تمامی شرکت ها و کسب و کارهای متوسط و بزرگ، کارخانه ها و کارگاه های تولیدی و حتی سازمان ها دولتی همگی نیازمند یک انبار و یک انباردار هستند. بنابراین اگر می خواهید به عنوان انباردار استخدام شوید می توانید به دنبال آگهی های استخدام شغل انبارداری در صنایع مختلف باشید. یک انباردار همچنین می تواند در مراکزی که کارشان ذخیره و نگه داری از مواد اولیه و یا انبارداری محصولات است، استخدام شود.
حساسیت شغل انبار داری ایجاب می کند یک انباردار ضمن تسلط کامل بر آمار کالاها و فرایند انبارداری، بر سیستم های کنترل کیفیت احاطه کامل داشته باشد. اگر انباردار در شغل خود کوتاهی کند ممکن است در فرایند فروش و ارائه خدمات یک شرکت یک بحران جدی ایجاد شود. در صورت غفلت یک انباردار ممکن است حتی تولید یک مجموعه به دلیل نبود مواد اولیه و تجهیزات با مشکل مواجه می شود. بازار کار شغل انباردار برای افراد دقیق که با سیستم های نوین انبارداری آشنا هستند، این روزها بسیار پر رونق است.
انبارداری به دلیل اهمیت این سمت شغلی، دارای چالش ها و مشکلات فراوانی است. در ادامه این مقاله با برخی از چالش ها آشنا شوید:
کنترل مداوم و دقت در پذیرش و میزان موجود کالای انبار برای یک انباردار یک چالش مداوم است.
ثبت و تطابق رسیدهای خروج کالا با فهرست ورودی نکته ظریفی است که در صورت کمی غفلت تبدیل به یک چالش اساسی می شود.
در انبار بسیاری از سازمان ها و شرکت ها، ورود افراد متفرقه ممنوع است. بنابراین بازدارندگی افراد مختلف حتی همکاران سازمانی برای ورود به انبار می تواند یک چالش برای انباردار تلقی شود.
مدیریت فضای انبار و چیدمان متناسب با حجم کالای ورودی، با توجه به محدود بودن فضای انبارها، یک مشکل جدی است که انباردارها سعی می کنند با بسته بندی های بهینه، این چالش را رفع کنند.
رعایت اصول ایمنی انبارداری، یکی از موضوع های مهم در این شغل است. یک انباردار در وهله اول باید با شناخت دقیق موقعیت مواد و تجهیزات در انبار، زمینه را برای امنیت انبار و کالاها فراهم کند.
در بخش سوالات مصاحبه انباردار؛ فرض کرده ایم که متقاضیان شما قبلا تجربه انبارداری داشته اند. این سوالات مصاحبه استخدامی فرصتی برای ارزیابی مهارت های فنی ای است که در فرم نوشته اند؛ همچنین فرصتی برای کسب اطلاعات بیشتر برایمواردی است که در رزومه کاری آن ها نیست؛ مانند مهارت های بین فردی و قضاوت های آن ها در موقعیت های مختلف. در ادامه مطلب، سوالات مصاحبه انباردار آورده شده است.