دفعات بازرسی بستگی به نوع و روش انبارسازی مواد و کالاها دارد و به هر طریق لازم است جلوی صدمات، آسیب ها و خطرات احتمالی گرفته شود. به سخن دیگر، کالاهای وارده به انبار را لازم است قبل از استقرار، از نظر آسیب دیدگی و آسیب پذیری از هر نوع که باشد، دقیقاً بازرسی کرد.
قفسه ها و سازه های ثابت و تجهیزاتی که برای انبار کردن، بارگذاری و باربرداری مواد و کالاها به کار می روند، باید به طور منظم از نظر تخریب، خوردگی، شکستگی و سایر آثاری که ممکن است باعث تضعیف آن ها شود، مورد بازرسی قرار گیرند. هر گونه تجهیزات آسیب دیده باید از سرویس و جریان کار خارج شود و اصلاً در معرض دید و فرایند عملیات نباشد تا منجر به ایجاد حادثه ای نشود. یکی از بهترین و ساده ترین روش های پیشگیری از حوادث، ایمن سازی ابزار و وسایل کار و از جریان خارج کردن ابزار و ادوات معیوب و فرسوده است. تجهیزات و وسایل آسیب دیده باید بلافاصله مرمت گردند، یا اصلاً از جریان کار خارج شوند و دور انداخته شوند تا احتمال هر گونه خطری از طرف آن ها از بین برود. وجود وسایل خراب و معیوب در محیط کار یکی از علل مهم ایجاد حوادث است، زیرا ممکن است کسی پیدا شود که از آن ها استفاده کند و دچار حادثه گردد.
تجهیزات و وسایل الکتریکی و تجهیزاتی که احتمال اتصالی، جرقه و ایجاد آتش سوزی دارند نیز باید به طور منظم و دقیق مورد بازرسی قرار گیرند و نکات حفاظتی در مورد آن ها دقیقاً رعایت شود. تمامی تجهیزات آتشنشانی و همچنین پارتیشن ها و درب های خروج اضطراری در انبار بایدبه طور منظم تست و بازرسی گردند و همیشه در شرایط کاری خوب و آماده نگهداری شوند. درب های خروجی انبار همیشه باید بسته باشند، مگر این که باز بودن آن ها برای انتقال کالا لازم باشد. هر گونه عملیات تعمیرات و نگهداری در نواحی مختلف انبار باید به طور دقیق تحت نظارت باشد تا ایمنی کارکنان و کالاها به خوبی تأمین گردد.
بازرسی های ایمنی و بهداشتی از مسئولیت های عمده سرپرستان هر قسمت کارخانه و از جمله انبار می باشد و هر سرپرست موظف به بازرسی های لازم در قسمت خود است و اقدام بسیار مؤثری برای پیشگیری از حوادث به شمار می رود.
مهمترین بخش ها و وسایلی که در انبار باید مورد بازرسی قرار گیرند و نکاتی که مسئولین انبار باید از آن ها آگاهی داشته باشند به قرار زیر هستند:
اکثر عوارض ناشی از حمل و نقل مواد و کالاها به سبب بلند کردن و حمل و نقل های بارهای سنگین به روش ناصحیح است. چنانچه وسایل حمل و نقل مناسبی هم در انبار موجود نباشد، ایمنی تأمین نخواهد شد. انتخاب و استفاده از جعبه ها، چرخ های دستی و موتوری، وسایل نقلیه متحرک، جرثقیل ها و آسانسور ها همه باید متناسب با محیط انبار صورت پذیرد. کارگران در حمل و نقل و بلند کردن اجناس با لایه ی خارجی خشن و سخت یا قسمت های تیز و برنده، حتماً باید از دستکش استفاده کنند. از آسانسورها نباید بیش از ظرفیتشان بهره گرفت. در حمل و نقل کالاها با جرثقیل های هوایی به سقوط کالاها و ریزش احتمالی مواد، به طور قوی باید توجه داشت؛ و بویژه لازم است سرعت نقاله ها حتما متناسب با کارگران باشد و باید آموزش های لازم به رانندگان وسایط نقلیه در ارتباط با مسائل ایمنی داده شود. هنگام به کار انداختن نقاله ها، افراد باید کنار بایستند.
از سرویس و روغنکاری وسایل حمل و نقل موقع کار و در حین حرکت باید اکیداً خودداری گردد. در طول مسیر حرکت نقاله های هوایی برای بررسی سریع حادثه باید کلیدهای قطع و وصل وجود داشته باشد. سطح کف انبار باید هموار و بدون لغزش باشد. عرض راهروها باید متناسب با وسایل حمل و نقل بوده و چیزی در راهروها سد معبر نکند و برای راننده های وسایل حمل و نقل موتوری و کاربران وسایل دستی مشکل آفرین نباشد. اصول و مقررات رانندگی و بویژه حد مجاز سرعت وسایل موتوری و نحوه حمل و هدایت وسایل موتوری، باید به رانندگان آموزش داده شود.
به تعمیرات و نگهداری این وسایل باید توجه گردد. وسایلی مانند چرخ های دستی، پالت تراک ها، زنجیره های بالابر و جرثقیل ها که برای حرکت و جابجایی بار به کار برده می شوند، باید در شرایط ایمن باشند و به طور مستمر مورد سرویس و بازدید و بازرسی و همچنین تعمیرات لازم قرار گیرند. آن ها باید از تَرَک خوردگی، شکستگی و سایر عیوبی که باعث اشکال در کارشان یا صدمه زدن به کارکنان می شوند، به دور باشند. وسایل مکانیکی از قبیل جرثقیل ها، بالابرها، لیفت تراک ها و نردبان هایی که در انباشتن، حرکت و جابجایی مواد و کالاها به کار می روند باید همواره در وضعیت ایمن و سرویس شده نگهداری شوند و به طور منظم و به دقت بازرسی گردند. وسایل جابجایی باید فقط برای اهدافی که طراحی شده اند مورد استفاده قرار گیرند.
یکی از مهمترین تدبیر برای پیشگیری از حوادث، تعمیرات و نگهداری برنامه ریزی شده می گویند. تعمیرات پیشگیرانه و صحیح است و به آن هیچ کارگری نباید روی وسایلی که برای جابجایی و انبارسازی مواد به کار میروند بنشیند یا سوار شود، مگر آن که چنین وسیل های اصولاً برای این منظور طراحی شده باشد. گفتنی است که وسایل جابجایی مواد (به ویژه وسایل ماشینی و غیر دستی) بر اثر روغن های صنعتی یا بنزین، بسیار مستعد آتش گرفتن هستند؛ و بویژه آتش سوزی های مربوط به لیفتراک ها می تواند ناشی از معایب آن ها و فقدان نگهداری مناسب باشد. کلیه ی این وسایل باید به طور منظم بازرسی شوند و در شرایط کاری خود نگهداری گردند. برای تعمیرات و نگهداری آن ها برنامه دقیق و منظمی باید وجود داشته باشد.