لجستیک به معنی فرایند حمل و نقل کالا از مبدا تا مقصد در سریع ترین زمان ممکن با هدف تامین رضایت مشتری است.
چهار روش اصلی در حمل نقل لجستیک وجود دارد
ماشین باربری کوچک و سبک مانند وانت نیسان، وانت پراید، وانت ال 90 تندر، آریسان، مزدا و وانت پیکان
ماشین حمل بار نیمه سنگین مانند کامیون، خاور، هیوندا، ماشین باربری ایسوزو و کامیونت
ماشین حمل بار سنگین مانند تریلی، ترانزیت، ده تن، کفی، ترانزیت یخچالی، ۲۰ تن، چادری سه محور، کفی، کمپرسی، و تریلی تانکر
برای انتخاب ماشین باربری باید مواردی مانند نوع و حجم بار در نظر گرفته شود، این از مهم ترین فاکتور ها در انتخاب اتوبار است. مسافتی که باید برای حمل بار طی شود نیز حائز اهمیت است، برای مثال از ماشین های سنگین برای حمل بار به شهرستان استفاده می شود، اما برای حمل بار در داخل شهر از ماشین های سبک تری استفاده می شود. حتما به وزن بار خود توجه داشته باشید. اگر وزن بار شما کم است، می توانید از ماشین های حمل بار سبک و کوچک استفاده کنید و همچنین بودجه شما در انتخاب شرکت ارایه دهنده سرویس حائز اهمیت است.
در پاسخ به “حداکثر ارتفاع مجاز وسایل نقلیه با بار چقدر است؟” ۴.۵ متر. براساس قانون آیین نامه راهنمایی و رانندگی (PDF) حداکثر ارتفاع مجاز ۴ و نیم متر است. در راه های چالوس و هراز حداکثر ارتفاع مجاز وسایل نقلیه ۳.۸ متر است. در اینجا منظور از ارتفاع وسیله نقلیه، فاصله عمودی بالاترین نقطه محموله در ماشین تا سطح جاده است.
وسیله باربری ظرفیت طول عرض ارتفاع
واحد ← تن متر متر متر
وانت پراید ۰.۷ ۱.۵ ۱.۳ ۱.۴
وانت آریسان ۰.۹ ۱.۷ ۱.۵ ۱.۶
وانت پیکان ۱.۱ ۱.۶ ۱.۴ ۱.۷
وانت مزدا ۱ ۱.۶ ۱.۴ ۱.۸
وانت نیسان ۲ ۲.۲ ۱.۵ ۲
وزن کل شامل وزن وسیله نقلیه و وزن محموله بارگیری شده در انواع وانت بار نباید بیش از ظرفیت مندرج در کارت شناسایی خودرو باشد. حداکثر ارتفاع مجاز بالاترین قسمت بار از سطح خارجی سقف کابین راننده یک متر است. حداکثر عرض بار مجاز در انواع وانت بار برابر عرض اطاق بار استاندارد آن می باشد. و محموله تحت هیچ شرایطی نباید از عرض وسلیه نقلیه بیرون زده باشد. حداکثر طول بار مجاز انواع وانت بار برابر طول اطاق بار استاندارد آن است و هر میزان جلوآمدگی و یا بیرون ماندگی محموله از اطاق بار طراحی شده برای آن ممنوع است.
یکی از بخش های مهم خدمات لجستیکی، مرحله بسته بندی است. این کار ظرافت ها و دقت خاصی را نیاز دارد. بسته بندی اصولی و دقیق کالا برای ادارات و شرکت ها از عوامل مهمی است که به سبب آن می توانیم کالای خود را به راحتی ارسال کنیم.
مهم ترین نکته این است که وسایل سنگین را در کف کارتن قرار دهید، سپس وسایل سبک تر را برروی آن ها قرار دهید.
وسایل شکستنی را با دقت بیشتری بسته بندی کنید، در صورت امکان با استفاده از نایلون حباب دار یا فوم ضربه گیر بسته بندی کنید.
حتما پس از بسته بندی بر روی کارتن ها با استفاده از یک برچسب یا ماژیک، بنویسید که درون هر جعبه چه چیزی قرار دارد. این کار در هنگام چیدن مجدد وسایل به شما کمک زیادی خواهد کرد. همچنین بر اساس آدرس های تحویل آن را بچینید.
نکته مهم دیگری که حتما باید رعایت شود، چسب زدن درست به کارتن ها است. دقت کنید که زیر و روی کارتن ها خوب و درست چسب خورده باشند. بهتر است که کارتن را به شکل چهار خانه چسب بزنید.
اندازه و استحکام جعبه ها، مورد دیگری است که می بایست به آن توجه کرد. هرگز وسایل سنگین را در داخل کارتن های بزرگ قرار ندهید، چرا که کارتن های بزرگ استحکام بالایی ندارد.
در صورت امکان سعی کنید جای خالی در کارتن ها باقی نماند، چراکه ممکن است در هنگام حمل و نقل کارتن ها له شوند.
مسافتی که ماشین باری باید طی کند نیز به دلیل رابطه مستقیمی که با هزینه های ماشین و زمان کاری راننده دارد، بر قیمت بار تاثیر مستقیم می گذارد. سازمان راهداری و اتحادیه باربری ها، پایانه ها را موظف کرده اند که از نرخ مصوب حمل بار پیروی کنند.
منابع