تمامی نرم افزار های تحت وب و سایت ها و هر آنچه در سطح اینترنت و وب می بینید دارای هاست و میزبان هستند.
وقتی با یک صفحه از نرم افزار تحت وب و یا وب سایت مواجه می شوید، در حقیقت کدهایی را که با زبان های مختلفی نوشته شده اند را دریافت کرده اید. مرورگر شما این کدها را به صفحه ای تبدیل می کند که قابل درک برای ماست و شامل تصاویر، دکمه ها، نوشته ها و از این قبیل است.
این کدها در قالب فایل ها و فولدرهای فراوانی قرار دارند و برای اینکه برای کاربر در دسترس باشد باید درون فضایی بصورت دائمی ذخیره شوند. این فضا در کامپیوتر شما هارد دیسک آن است. کامپیوتر شما همچنین مجهز به پردازشگریست که به عمل ویرایش، کپی و پاک کردن فایل ها سرو سامان می دهد.
این دقیقا همان کاریست که سرور انجام می دهد. در حقیقت سرور کامپیوتریست که فایل های زیادی در آن ذخیره شده اند و قادر به انجام عملیات های به خصوصی بر روی آن هاست. سرورها دارای پردازشگر، رم، هارد درایو و دیگر قطعاتی از این قبیل هستند. آن ها همچنین دارای سیستم عامل نیز می باشند که معمولا این سیستم عامل لینوکس یا ویندوز است.
هاست بخشی از فضا و سرویس های یک سرور است که برای آن نرم افزار یا وب سایت اختصاص داده می شود.
این نوع از هاست، فضایی از سرور است که اطلاعات سایت بر روی آن آپلود می شود. سیستم عامل این نوع از هاست، نسخه ای از ویندوز است که مخصوص سرور می باشد. هاست ویندوز به سایت هایی که زبان برنامه نویسی آن ها دات نت، سی شارپ و... است اختصاص دارد. همچنین سایت هایی که دیتابیس آن ها SQL Server است، بر روی هاست ویندوزی ساخته می شوند.
هاست لینوکس نوعی فضای میزبانی در سرورهایی با سیستم عامل لینکوس است. این نوع از هاست، امنیت و پایداری بالاتری دارد. همین دلیلی برای انتخاب این نوع از هاست اشتراکی است. سیستم عامل لینوکس از زبان هایPerl، Python، PHP و CGI پشتیبانی می کند. زبان های PHP در برخی از سرورهای ویندوز قابل اجرا هستند، اما PHP نصب شده بر روی سرور ویندوز در بعضی موارد شما را دچار مشکل می کند.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس نیازمند هاستی بر اساس سیستم عامل لینوکس است چراکه این CMS دارای قالب ها و افزونه های فراوانی است که به صورت رایگان و پولی در اختیار صاحبان وب قرار می گیرد و کاربران بدون شناخت از برنامه نویسی می توانند به تولید محتوا در وب سایت خود بپردازند.
این نوع هاست ها طبق نیازهای وردپرس بوجود آمده اند، و به همین خاطر با استفاده از هاست وردپرس می توانید سرعت لود شدن صفحات وب سایت خود را بیشتر کنید. نصب و راه اندازی رایگان آخرین نسخه وردپرس بر روی هاست شما و همچنین بروزرسانی خودکار قالب ها و افزونه های وردپرس، مزیت های دیگر این سرویس است.
جوملا نیز مثل وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به کاربران امکان تولید محتوا بدون نیاز به برنامه نویسی را می دهد. هاست جوملا نیز بر پایه سیستم عامل لینوکس است. در جوملا نیز تنظیمات هاست طوری است که منابع به درستی در اختیار مدیریت محتوا قرار می گیرد و سایت ها با سرعت بالاتری بارگذاری می شوند. در این هاست نصب و راه اندازی جوملا بدون دریافت هزینه ای انجام می پذیرد و همواره بروزرسانی خودکار به طور منظم انجام می شود.
مناسب برای نرم افزارهای تحت وب و سایت هایی با بازدید بیش از 100 هزار در ماه دارند. نرم افزار تحت وب انبار آنلاین از این مدل هاست و سرور استفاده می کند.
هاست اختصاصی هیچکدام از اثرات منفی بقیه هاست ها را ندارد، چرا که نرم افزار شما به صورت اختصاصی بر روی یک سرور میزبانی می شود. این نوع هاست دارای امتیازات زیادیست اما مشکلات خاص خود را دارد.
از آنجا که کل سرور متعلق به شماست، شرکت ها به شما اجازه می دهند که به صورت کامل آن را سفارشی کنید. شما می توانید از بین انواع سیتم عامل ها یکی را برگزینید و یا مقدار حافظه و نوع پردازشگر سرور را انتخاب کنید. این گزینه ها دست شما را برای فعالیت خاصی که دارید بسیار باز می کند.
هاست ابری در حالت کلی مشابه هاست VPS است. بعضی از شرکت ها دیگر سرویس های VPS خود را با این نام نمی فروشند و با عناوین دیگری مانند سرویس های ابری یا سرویس های VPS ابری به فروش می رسانند. در هاست های ابری منابع چندین سرور با یکدیگر در یک شبکه مورد استفاده و خدمات رسانی قرار می گیرند. این مسئله موجب پایداری و امنیت بیشتر شبکه می گردد. یک VPS سنتی دارای محدودیت مشخصی است که این مقدار، حداکثر توان سخت افزاری آن می باشد. اما در سیستم های ابری این محدودیت می تواند همیشه در حال افزایش باشد.
سیستم های ابری مقاومت بسیار بیشتری نسبت به حملات DDoS دارند. حملات DDoS مشکل امنیتی ایجاد نمی کنند و تنها هدف آنها از کار انداختن یک سرور با فرستادن بسته های ترافیکی زیادی به سمت آن است. در حال حاضر بهترین راه برای مقابله با حملات DDoS بلاک کردن درخواست های زیاد از یک منبع و پخش آن در یک شبکه بزرگتر است.
در حال حاضر بسیاری از شرکت ها در حال کوچ کردن از سیستم های VPS سنتی به سیستم های ابری هستند تا از مزایای آن بهره مند شوند.