تین کلاینت (Thin Client) سامانه ای است که برای انجام محاسبات به منابع میزبانی شده در یک سرور مرکزی نیاز دارد. در حالت کلی تین کلاینت ها در محیط هایی که سرور نقش یک واحد مرکزی در آن محیط ها را دارد استفاده می شوند و با اتصال به سرور و از طریق نرم افزار های تحت شبکه یا وب خدمت رسانی می کنند. تین کلاینت اغلب جایگزینی مقرون به صرفه برای کامپیوتر های شخصی است و می توان آن ها به سرور های ابر محور هم وصل کرد.
امروزه کامپیوتر هایی که به عنوان سرور بکار گرفته می شوند بسیار قدرتمند هستند و همواره از همه ظرفیت آن ها استفاده نمی شود. لذا با متصل نمودن تین کلاینت ها به سرور می توان قدرت و توان اضافی سرورها که بلااستفاده مانده است را بکار گرفت.
سال هاست در سراسر دنیا از جمله ایران، بسیاری از بانک ها، سازمان ها، بیمارستان ها، مدارس، شرکت ها، کارخانه ها، ادارات دولتی و... در بخش هایی که نیاز به پردازش بالایی ندارد و یا عملیات ورود و خروج داده ها را انجام می دهند، تین کلاینت استفاده می شود. تین کلاینت ها برگ برنده سازمان هایی هستند که تمایل دارند تیم فناوری اطلاعات آن ها زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) راه اندازی کنند. با تنظیم و پیکربندی تین کلاینت، می توانید ایستگاه های کاری جدیدی برای کارکنان دورکار با کمترین هزینه در مقایسه با دسکتاپ های اختصاصی راه اندازی کنید.
در کل می توان گفت تین کلاینت چیزی جز یک کامپیوتر جمع و جور نیست اما این کامپیوتر برای استفاده به صورت یک پایانه ی شبکه ای طراحی و تنظیم شده است.
به طور کلی، تین کلاینت ها در محیط های مبتنی بر سرور کار می کنند؛ سروری که برنامه ها، داده های مورد نیاز، حافظه و فضای ذخیره ساز و محیط دسکتاپ روی آن میزبانی می شود. به همین دلیل فرآیند مدیریت تین کلاینت ها در سمت سرور و از طریق زیرساخت دسکتاپ مجازی انجام می شود.
تین کلاینت ها همانند تجهیزات اینترنت اشیا برای انجام محاسبات باید از طریق ارتباط پایدار و قدرتمند به سرور مرکزی متصل شوند، به همین دلیل پردازش زیادی روی سخت افزار تین کلاینت انجام نمی شود. تین کلاینت ها دستورات را از صفحه کلید و ماوس دریافت کرده و برای سرور ارسال می کنند، پس از انجام پردازش در سرور، نتایج برای تین کلاینت ارسال شده و روی صفحه نمایش نشان داده می شود. البته در مدل های گران قیمت امکان انجام پردازش ها روی آن ها وجود دارد، اما به دلیل این که سازمان ها این ابزار ها را برای کاهش هزینه ها خریداری می کنند چندان راغب نیستند محصولات گران قیمت را خریداری کنند.
از کاربری تین کلاینت ها به مدل های مخصوص شرکت های خصوصی، دولتی، خانگی، صنایع پتروشیمی و بهداشت و درمان و…. تقسیم می شوند. اما دسته بندی انواع تین کلاینت ها در سه مدل حرفه ای، نیمه حرفه ای و فاقد سخت افزار خلاصه می شود.
مدل های حرفه ای از سخت افزار های قدرتمندی استفاده می کنند که عملکرد یک کامپیوتر ساده را ارائه می کنند. مدل HP t360 یک نمونه خوب در این زمینه است. از مزایای شاخص تین کلاینت های حرفه ای باید به سرعت زیاد سامانه، توانایی نصب سامانه های عامل و پشتیبانی از شبکه های ارتباطی مختلف اشاره کرد.
تین کلاینت های نیمه حرفه ای همان سخت افزارهای حرفه ای را با توان کمتری در اختیار دارند. Dell Wyse C90LE یک تین کلاینت نیمه حرفه ای است.
گروه سوم فاقد سخت افزارهای مرسوم هستند و محاسباتی که قادر به انجام آن هستند به محدودیت های عملیاتی مشخص شده توسط سرور بستگی دارد. این گروه از تین کلاینت ها در قالب یک پایانه دسترسی به شبکه متصل می شوند.
امروزه با پیشرفت علم، کسب و کارهایی که با علم پیشرفت می کنند نسبت به کسب و کارهای دیگر موفق تر هستند. برای مدیریت و کنترل موجودی لحظه ای می توانید از نرم افزار انبار آنلاین کمک بگیرید.