آدرس IP مجموعه ای از اعداد است که به دستگاه ها اجازه می دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. انتخاب آدرس IP ثابت یا پویا می تواند تأثیر زیادی در اهداف تجاری و فناوری مورد استفاده شما داشته باشد. در ادامه ip ثابت و پویا را مورد بررسی قرار می دهیم.
روتر ها، گوشی ها، تبلت ها، سیستم های دسکتاپ، لپ تاپ و هر دستگاه دیگری که می تواند از یک نشانی IP استفاده کند را می توان طوری پیکربندی کرد که از آی پی استاتیک استفاده کند. این کار را می توان طوری انجام داد که یک دستگاه مانند روتر نشانی های آی پی استاتیک را ارائه کند یا این که این نشانی آی پی استاتیک به طور دستی در خود دستگاه وارد شود.
نشانی های آی پی استاتیک (Static) گاهی اوقات به نام نشانی های آی پی ثابت (Fixed) یا نشانی های آی پی اختصاصی (Dedicated) هم نامیده می شوند. با وجود هزینه بالای Static IP، قابلیت های اضافی و امکان کنترل آن باعث شده است تا بسیاری از کسب و کارها این نوع آدرس IP را انتخاب کنند.
هنگام اتصال به شبکه، یک آدرس IP پویا به شما اختصاص می یابد که به صورت دوره ای تغییر می کند. IP های پویا به صورت پیش فرض به شما اختصاص می یابد و نیازی به صرف هزینه نیست، مگر این که درخواست IP ایستا بدهید و هزینه آن را پرداخت کنید.
DHCP مخفف کلمه های Dynamic Host Configuration Protocol است؛ که وظیفه کنترل و مدیریت توزیع آدرس های IP را دارد. این سرویس درخواست کاربران برای آدرس IP را دریافت کرده، سپس توسط پایگاه داده ای که در اختیار دارد بررسی می کند که آیا آدرس خالی برای اختصاص به کاربر مورد نظر وجود دارد یا خیر و در نهایت یک آدرس IP از پایگاه داده خود به کاربر اختصاص می دهد. البته شما با استفاده از همین مکانیزم DHCP سرور هم می توانید آدرس های IP به صورت استاتیک هم به کاربرانتان بدهید، سرور DHCP توسط مکانیزم آدرس سخت افزاری کارت شبکه یا MAC Address کار می کند، شما می توانید بر روی سرور DHCP آدرس سخت افزاری کاربر یا کلاینت مورد نظرتان را وارد کنید و به DHCP سرور بگویید که با هر بار اتصال کاربر به DHCP سرور همیشه یک آدرس مشخص به دستگاه مورد نظر اختصاص دهد که به این کار در اصطلاح رزرو کردن آدرس IP می گویند.
اما بهترین روش آشنا برای آدرس دهی IP، آدرس دهی استاتیک بصورت دستی یا Manually است. در روش قبلی شما تنظیمات IP کارت شبکه سیستم خودتان را در حالت Automatic قرار می دادید و تمامی کارها بر عهده DHCP سرور بود تا آدرس دهی را انجام دهد، اما زمانی که صحبت از آدرس دهی استاتیک یا Static می شود یعنی اینکه شما تنظیمات کارت شبکه را در حالت Manually قرار می دهید و آدرس IP مورد نظر خودتان را وارد می کنید.
سرور هاستیگ آسان: روند میزبانی وب، ایمیل یا سرور پروتکل انتقال فایل (FTP) را تسهیل می بخشد.
دسترسی آسان از راه دور: این ویژگی به کارمندان اجازه دهد تا از راه دور کار کنند. زیرا VPN (شبکه خصوصی مجازی) آدرس IP شما را حفظ می کند و امکان دسترسی از راه دور را فراهم می کند.
ارتباط قابل اعتماد: با استفاده از Static IP، برقراری ارتباط با پروتکل Voice over Internet (VoIP) و سایر خدمات صوتی دیجیتال امکان پذیر خواهد بود.
انتقال آسان فایل ها: با استفاده از آی پی استاتیک بارگذاری و بارگیری داده ها سریع تر انجام خواهد شد.
مشکلات امنیتی: از آنجایی که یک آدرس IP ثابت می تواند به هکر ها فرصت حمله به شبکه شما را بدهد، توصیه می شود اقدامات اضافی مانند فایروال را در شبکه خود انجام دهید.
هزینه بالا: استفاده از IP ثابت برای سرور های میزبان به این معنی است که سرور شما دائماً روشن است. در نتیجه هزینه ی بیشتری در مقایسه با آدرس آی پی استاتیک خواهد داشت.
تنظیمات پیچیده: راه اندازی و تنظیم Static IP دشوار است و بهتر است به دنبال ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) باشید که پشتیبانی مورد نیاز برای تنظیم دستی دستگاه های دارای IP ثابت را ارائه دهد.
تنظیم خودکار: با استفاده از IP داینامیک، وقت و هزینه کمتری را برای تعمیر و نگهداری صرف می کنید، زیرا بیشتر دستگاه ها طوری تنظیم شده اند که به طور خودکار آدرس IP در دسترس را بگیرند.
عدم نیاز به صرف هزینه اضافی: با انتخاب IP های پویا هزینه ای برای خرید آی پی صرف نخواهید کرد.
دستگاه های نامحدود: بدون نیاز به قطع دستگاه و آزاد کردن آدرس های IP یا تنظیم دستی آی پی برای هر دستگاه جدید، می توانید از چندین دستگاه استفاده کنید.
Downtime بیشتر: گاهی اوقات ISP شما نمی تواند یک آدرس IP پویا به شما اختصاص دهد و می تواند اتصال اینترنت شما را قطع کند. این مساله برای وبسایت کسب وکارها بسیار مضر خواهد بود.
دسترسی محدود از راه دور: دسترسی از راه دور برای سیستم هایی با آی پی داینامیک می تواند چالش برانگیز باشد و امنیت کمتری در مقایسه با آی پی ثابت خواهد داشت.
در حالی که اکثر کاربران خانگی به IP ثابت احتیاج ندارند، اما قابلیت اطمینان و امنیت Static IP و Dynamic IP می تواند مزیت رقابتی برای کسب و کار شما به حساب آید.
در چنین شرایطی کسب و کار شما باید یک آدرس IP ثابت انتخاب کند
چه زمانی باید از نشانی استاتیک یا دینامیک استفاده کنیم؟
نشانی های آی پی دینامیک نیز مزیت های خاص خود را دارند. اگر یک شرکت اینترنتی (ISP) از نشانی های آی پی استاتیک برای مشتریان خود استفاده کند، همواره با کمبود آی پی برای مشتریان جدید مواجه می شود. نشانی های دینامیک روشی برای استفاده مجدد از آی پی ها محسوب می شوند و موجب می شوند دستگاه های بیشتری به اینترنت دسترسی پیدا کنند.
نشانی های آی پی استاتیک موجب می شوند که وب سایت همیشه در حال سرویس باشد. در روش آدرس دهی دینامیک، کسب یک نشانی آی پی جدید موجب می شود که کاربران متصل کنونی قطع شوند و منتظر تخصیص آی پی جدید بمانند. این تنظیمات در صورتی که می خواهید یک وب سایت را میزبانی کنید، یا یک سرویس اشتراک فایل یا بازی آنلاین که همگی به اتصال های دائماً فعال نیاز دارند، ایده خوبی نخواهد بود.
در یک شبکه لوکال مانند شبکه خانگی یا محل کار که از نشانی IP خصوصی استفاده می کنیم، اغلب دستگاه ها برای استفاده از سرور DHCP پیکربندی شده اند و از این رو از نشانی های آی پی دینامیک بهره می گیرند.
نشانی آی پی عمومی که به روتر های اغلب منازل و کسب وکار ها اختصاص می یابد یک نشانی آی پی دینامیک است. شرکت های بزرگ معمولاً از طریق نشانی آی پی دینامیک به اینترنت وصل نمی شوند؛ بلکه از نشانی های آی پی استاتیک بهره می گیرند که در طول زمان تغییر نمی یابند.
مراحل پیکر بندی نشانی آی پی استاتیک در نسخه های مختلف ویندوز از ویندوز ایکس پی تا ویندوز 10 تقریباً مشابه است. امکان تعیین یک آی پی استاتیک روی گوشی تلفن همراه یا تبلت نیز وجود دارد.
برخی روترها یک نشانی آی پی برای دستگاه های خاص که به یک شبکه وصل می شوند، ذخیره می کنند. این کار به طور معمول از طریق رزرواسیون DHCP انجام می یابد. روش کار این است که نشانی آی پی با یک نشانی MAC انتساب می یابد، به طوری که هر وقت آن دستگاه خاص درخواست یک نشانی IP می کند، روتر آن آدرس خاص را دوباره به دستگاه دارای نشانی MAC معین تخصیص می دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رزرواسیون DHCP می توانید به وب سایت سازنده روترتان سر بزنید. دریافت یک نشانی آی پی استاتیک برای خانه یا محل کار نیازمند این است که با ISP یا همان شرکت خدمات دهنده اینترنت خود تماس بگیرید، اما ممکن است برخی شرکت ها چنین امکانی را ارائه نکرده باشند. تخصیص نشانی آی پی استاتیک برای نشانی های عمومی به طور معمول هزینه بیشتری نسبت به آی پی دینامیک دارد.
گروه شرکت های پارس آنلاین، بزرگ ترین مجموعه ی بخش خصوصی ارایه کننده ی خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت و برقراری ارتباط با شبکه های محلی و جهانی در ایران است.در صورتی که نیاز به دریافت 1 تا 4 ای پی استاتیک معتبر را داشته باشید می باید در خواست خود را به بخش فروش شهر خود ارائه نمایید تا کارشناسان ما امکان تخصیص تعداد درخواستی آی پی را تایید نموده و سپس بخش فروش نسبت به ارتقا سرویس اقدام نماید.برای دریافت و درخواست آی پی استاتیک پارس آنلاین از اینجا وارد شوید.
گروه شرکت های شاتل (گروه فناوری ارتباطات و اطلاعات شاتل)، بزرگ ترین مجموعه ی فعال در حوزه ی ارایه ی خدمات دسترسی به اینترنت و راهکارهای ارتباطی اینترنتی در کشور است که توانسته است طی سال های فعالیت خود، خدمات کارسازی را در این حوزه به مشتریان سراسر کشور ارایه کند. شاتل اولین ارایه کننده ی خدمات +ADSL2 در کشور است.
هزینه های مربوط به دریافت یا نگه داشت IP به چه صورت است؟
هزینه نگه داری تک IP استاتیک ۱۰.۰۰۰ تومان است.
هزینه یک دسته ی هم رنج از چهار عدد IP، معادل ۴۰.۰۰۰۰ تومان در ماه است.
هزینه یک دسته ی هم رنج از هشت عدد IP، معادل ۸۰.۰۰۰۰ تومان در ماه است.
هزینه یک دسته ی هم رنج از شانزده عدد IP، معادل ۱۶۰.۰۰۰۰ تومان در ماه است.
لازم به توضیح است که شما با دریافت IP استاتیک می توانید از خدمات اختصاصی برای مشترکینی که از IPهای شاتل استفاده می کنند بهره ببرید.
امکاناتی از جمله:
راهنمایی برای ایجاد تنظیمات مورد نیاز بر روی دستگاه مودم
اطلاع رسانی مکانیزه در صورت مشاهده مشکل امنیتی بر روی IP ارائه شده به مشترکین
باز بودن پورت ۸۰ برای استفاده مشترکین
ثبت Range IPهای شاتل در دیتابیس های جهانی
شما با ارسال فرم مهر و امضا شده ی درخواست و تعهدنامه اعطای IP به این سرویس دسترسی خواهید داشت.
از اینجا ادامه را بخوانید.
در اپراتور ایرانسل استفاده از IP استاتیک روی سیم کارت های TD- LTE و همچنین سیم کارت هایی که دارای سرویس APN هستند مقدور است. البته شایان ذکر است این IP بصورت IP) Public معتبر اینترنتی) نیست.
اگر در استفاده از این سرویس مردد هستید، برای راه اندازی سرویس APN به صورت آزمایشی می توانید یک درخواست کتبی با مضمون APN TEST به ایمیل mailto:EB@mtnirancell.ir ارسال نمایید. تا ٤٨ ساعت مسئولین اجرایی فروش شرکت ایرانسل با شما تماس خواهند گرفت. برای دریافت اطلاعات بیشتر و خرید این سرویس به این آدرس مراجعه کنید.
پکیج IP ثابت با سیم کارت TD-LTE وIP ثابت، همچنین بسته اینترنت (انتخابی)، مودم GP-۲۱۰۱plus سازمانی که قیمت آنیکساله بسته ۳۶۰ گیگابایت + ۳۶۰ گیگابایت شبانه می باشد.
استفاده از IP استاتیک در اپراتور همراه اول تنها در صورتی ممکن است که مشترک سازمانی باشید. مشترکین سازمانی همراه اول می توانند از سیم کارت های نوع دیتا (دائمی/ اعتباری) یا عادی (دائمی/ اعتباری) در سرویس APN استفاده نماید. برای ثبت سفارش سیم کارت سازمانی همراه اول یا اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
در نظر داشته باشید که آی پی استاتیک برای محدود کردن دسترسی افزار به نرم افزار انبارداری تحت وب است مثلا مدیر امکان دسترسی از هر جایی داشته باشد اما کاربران دیگر نداشته باشند. در زیر برخی ویژگی ها و موارد مصرف آی پی استاتیک را بخوانید: