تجهیزات پزشکی از جمله تجهیزاتی هستند که بدون وجود آن ها جان بسیاری از بیماران به خطر خواهد افتاد و برای همین است که اهمیت زیادی در علم پزشکی دارند. این تجهیزات پزشکی ممکن است برای معاینه، تشخیص و یا درمان بیماری ها مورد استفاده قرار گیرند و شاید خود شما هم تا به حال شاهد استفاده از بسیاری از آن ها بوده اید.
تجهیزات پزشکی به همه وسایل، ابزار و لوازمی گفته می شود که در علم پزشکی کاربرد دارند. این لوازم می توانند سخت افزاری و یا حتی نرم افزاری باشند و در قالب سامانه هایی در دسترس پزشک و یا بیمار قرار گیرند. برای همین است که می توان بسیاری از ابزار و ماشین آلات مورد استفاده در پزشکی (که در گروه داروها قرار نمی گیرند) را جزو تجهیزات پزشکی دانست.
با توجه به تنوع فناوری ها و تکنولوژی ساخت هر یک از این تجهیزات پزشکی می توان شاهد تفاوت های زیادی در ویژگی ها و مشخصه های هر یک از آن ها بود. با این وجود به طور خلاصه می توان گفت که این تجهیزات برای کاربرد های زیر مورد استفاده قرار می گیرند.
سازمان غذا و داروی آمریکا هر یک از وسایل مربوط در تجهیزات پزشکی را با توجه به تاثیری که بر روی بدن و سلامتی انسان دارند، در سه کلاس تقسیم نموده است.
کلاس A یا 1: تجهیزاتی که در این کلاس قرار می گیرند، کمترین خطر و تاثیر را بر روی انسان دارند و بسیار ساده طراحی شده اند. بر روی این وسایل باید کنترل های عمومی انجام شود. کنترل های عمومی شامل ثبت نام شرکت تولید کننده دستگاه در سازمان غذا و داروی آمریکا، ثبت نام وسیله تولید شده در سازمان غذا و دارو، ساخت وسیله با توجه به قانون شرایط تولید خوب و برچسب گذاری وسیله می باشد. حدود 74 درصد از وسایل تولیدی همچون باند ها و دستکش های پزشکی در این گروه قرار می گیرند.
کلاس B یا 2: اقلامی که در این گروه قرار می گیرند، علاوه بر کنترل های عمومی که بر روی آن ها انجام می شود، باید یک سری کنترل های ویژه نیز بر روی آن ها انجام شود. کیسه آب گرم و برخی از تشک های مواج در این گروه قرار می گیرند.
کلاس C یا 3: اقلامی که حساسیت بسیاری دارند و جان بیمار به آن وابسته است در این گروه قرار می گیرند. این گروه در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها بسیار تاثیرگذار هستند. علاوه بر کنترل های عمومی، از انواع تست ها برای این نوع از تجهیزات استفاده می شود. وسایلی همچون فشارسنج، نمایشگر ضربان قلب و تجهیزات خیلی پیشرفته پزشکی در این گروه قرار می گیرند.
کلیه تجهیزات پزشکی فیزیکی موجود به طور کلی به دسته های زیر تقسیم می شود.
هر نوع وسیله ای که در تشخیص بیماری توسط پزشک استفاده می شود، وسایل معاینه شناخته می شود.
هر نوع وسیله که عموما در درمانگاه ها و بیمارستان ها وجود دارد به عنوان وسایل عمومی شناخته می شوند.
هر نوع وسیله ای که در تشخیص و درمان انواع بیماری ها در بخش زنان و زایمان بیمارستان ها و مطب پزشکان استفاده می شود در این گروه قرار دارند.
هر نوع تجهیزاتی که در درمان سریع بیماران در بیمارستان ها و سایر مدارک درمانی استفاده می شود در این گروه قرار دارند.
هر نوع وسیله که در آزمایشگاه ها برای تشخیص انواع بیماری ها استفاده می شود در این گروه قرار دارند.
هر نوع تجهیزاتی که در اتاق عمل استفاده می شوند به عنوان تجهیزات اتاق عمل شناخته می شوند.
انواع تجهیزاتی که در بخش های مختلف بیمارستان ها و مراکز درمانی استفاده می شوند در این گروه قرار دارند.
تجهیزات دندانپزشکی که بسیار حساس نیز می باشند، در این گروه قرار می گیرند.
نگهداری از وسایل و تجهیزات پزشکی
به دلیل اینکه برخی از تجهیزات که در بیمارستان ها استفاده می شوند، بسیار گران قیمت و حساس هستند باید نسبت به نگهداری و چکاپ دوره ای این دستگاه ها اقدام نمود. اموال بیمارستان ها حدود 30 تا 40 درصد از هزینه های مربوط به بیمارستان ها را در برمی گیرند و به همین دلیل نگهداری مناسب از این دستگاه ها می تواند صرفه جویی بسیار چشمگیری در مخارج بیمارستان ها داشته باشد. به همین منظور باید برنامه مشخصی برای نگهداری از این دستگاه ها را داشت و همه همکاران در بیمارستان ها باید در این کار همکاری کنند. در صورت خرابی هر یک از دستگاه ها، مهندس تجهیزات پزشکی می تواند در تعمیر و رفع خرابی دستگاه ها کمک نموده و آن را برطرف نماید.
این انبار ها از استاندارد های خاصی برخوردار هستند. به طور کلی انبار تجهزات پزشکی باید محیطی خشک و خنک باشد. کالاهایی که تاریخ مصرف آن ها گذشته از انبار خارج شوند تا اشتباهی در کار صورت نگیرد در غیر این صورت عواقب بدی دارد.
به دلیل وجود تنوع بسیار بالای کالاهای تجهیزات پزشکی؛ معمولا کنترل انبار امری مشکل است. موجودی کالا ها بهم می ریزد و اطلاع دقیق از موجودی نداریم. جای کالا ها در انبار به سختی یافت می شود و مهم ترین امر در انبارداری تجهیزات پزشکی تاریخ انقضای کالا ها می باشد که باید از آن ها آگاهی داشته باشیم.
انبار آنلاین یک نرم افزار انبارداری تحت وب است که دسترسی به آن با تلفن های هوشمند و کامپیوتر در هر زمان و مکانی ممکن است. در ادامه با کاربرد های انبار آنلاین بیشتر آشنا می شویم.
محل استقرار کالا ها در انبار: در هنگام ثبت کالا در انبار می توانید محل استقرار کالا های خود در انبار را مشخص کنید تا آن ها را به آسانی در انبار پیدا کنید.
نا محدود بودن نرم افزار: انبار آنلاین محدودیت تعریف کالاو طرف حساب و انبار ندارد. یکی از مهم ترین ویژگی های آن این است که محدودیت تعریف کاربر و نقش هم ندارد. این ویژگی ها انبار آنلاین را نسبت به دیگر نرم افزارهای انبارداری متمایز می کند.
همین حالا دموی رایگان نرم افزار را دریافت کنید.
انبار گردانی و دوره کاری: نرم افزار قالیت انبار گردانی را نیز برای کاربران فراهم آورده است که انبار گردانی را می توانند به آسانی انجام دهند. شما با تعریف دوره کاری می توانید فرم های گذشته را به صورت آرشیو در آورده و آن ها را مشاهده کنید.
دسته بندی: در انبار آنلاین می توانید در سه سطح بندی وابسته به هم کالاهای خود را تعریف کنید تا در قسمت گزارش گیری و ثبت فرم به راحتی کالای مورد نظر را انتخاب کنید.
سفارشی سازی نرم افزار و تاریخ انقضا: تیم انبار آنلاین همواره به دنبال کسب رضایت مشتری می باشد. به همین دلیل نرم افزار را برای مشتریان با توجه به نیاز هایشان سفارشی می کند. تاریخ انقضا کالا یکی از سفارشی سازی های انبار آنلاین است. در صورتی که تاریخ انقضای کالایی رو به اتمام باشد سیستم به شما اطلاع می دهد.
انبار آنلاین با پشتیبانی هفت روز هفته و 24 ساعته آماده پاسخگویی به سوالات شما مشتریان است و از ایده و نظرات شما استقبال می کند.