لازمه ی دیده شدن در دنیای تجارت امروز این است که در وب حضور داشته باشید. به همین سبب باید برای کسب و کار خود سایتی طراحی کنید تا کاربران برای آشنایی بیشتر با محصولات و خدمات به آن مراجعه کنند و خرید های خود را از طریق سایت انجام دهند. در این مقاله سعی داریم تفاوت های سایت ساز ها با طراحی سایت را توضیح دهیم تا در انتخاب سایت خود راحت تر تصمیم بگیرید.
طراحی سایت یا Web Design به معنای ایجاد یک پایگاه اینترنتی در جهت اطلاع رسانی، معرفی شرکت ها و ارائه ی محصولات آن ها است. در فرایند طراحی سایت صفحات وب لایه سازی می شود، برای آن ها محتوا تولید می شود، طراحی گرافیک انجام می شود و در نهایت این که اصول سئو برای بهینه نمودن انجام می شود.
همانطور که از نام آن پیداست، سایت ساز بستری است که از طریق آن هر کس می تواند وب سایت خود را بسازد. کار با سایت ساز به هیچ مهارت و تجربه فنی بالایی در CSS، HTML و سایر زبان های کد نویسی نیاز ندارد. بسیاری از سایت سازها چند طرح بندی با امکاناتی نظیر تغییر لوگو، درگاه های پرداخت و صفحات پیش فرض نمایش محصولات را در اختیار کاربران قرار داده اند. در سایت ساز ها تنها با کشیدن و رها کردن می توانید صفحه شخصی، فروشگاه اینترنتی و یا سایت خود را به شکل دلخواه خود طراحی کنید. برتری استفاده از سایت ساز ها و فروشگاه ساز ها در طراحی سایت ارزان در عین سادگی هست.
تعریف ویکی پدیا از سایت ساز ها: سایت ساز ها ابزاری هستند که امکان ساخت وب سایت را بدون امکان ویرایش کد ها فراهم می کنند.
طراحی سایت نیازمند آشنایی با دانش برنامه نویسی است. درحالی که برای راه اندازی سایت ساز نیاز به دانش تخصصی ندارید و بدون دانش برنامه نویسی هم می توانید از انواع مختلف سایت ساز استفاده کنید. در این شیوه شما فقط به یک دامنه نیاز خواهید داشت و دیگر لازم نیست خود را با مسائلی مانند هاست در طراحی سایت درگیر نمایید.
بنابراین کسانی که می خواهند خودشان کار ها را مدیریت کنند و بر تمام مراحل کار نظارت داشته باشند، بهتر است از سایت سازها استفاده کنند.
زمانی که برای طراحی سایت نیاز است در مقایسه با زمان استفاده از سایت ساز ها بسیار کمتر است. زیرا طراحی و کد نویسی نیازمند وقت است. در حالی که استفاده از سایت ساز بدون نیاز به کد نویسی انجام می شود و از این لحاظ مناسب کسانی است که زمان زیادی ندارند و می خواهند هر چه سریعتر کسب و کار خود را شروع کنند.
وقتی طراحی سایت را به فرد دیگری می سپارید باید تابع سلیقه ی وی در طراحی صفحات باشید. البته در طراحی سایت هم می توان با طراحی اختصاصی و نیمه اختصاصی تا حدودی در مورد گرافیک سایت نظر دهید. اما به طور کلی با استفاده از سایت ساز می توانید صفحات وب را شخصی سازی کنید و آن را مطابق با سلیقه ی خودتان تغییر دهید.
حتی برای استفاده ی بهتر و رضایت بیشتر می توانید از سایت ساز هایی که تنوع قالب بالایی دارند استفاده کنید. کافی ست هر بخش یا ابزار مورد نظر خود را روی صفحات وب بکشید و به این ترتیب صفحات فروشگاه را شخصی سازی کنید.
وردپرس یکی از سامانه های معروف و رایگان مدیریت محتوا یا CMS برای ساخت سایت، طراحی صفحه شخصی و یا طراحی فروشگاه اینترنتی است که می توانید آن را از سایت رسمی وردپرس دانلود کنید و در فضای میزبانی خود نصب کنید. این سامانه قالب های آماده ای را در اختیار شما قرار می دهد که می توانید صفحات مورد نظر خود را به این قالب اضافه کنید و یا صفحات را ویرایش کنید.
البته برای اینکه آدرس مستقل خودتان را داشته باشید و بتوانید قالب وب سایت را تغییر دهید باید از سرویس غیر رایگان وردپرس استفاده کنید. سرویس رایگان وردپرس نیز موجود است که با استفاده از آن می توانید محتوای خودتان را در قالب یک وبلاگ و با آدرس یک زیر دامنه در wordpress.com با مخاطبانتان به اشتراک بگذارید. این سرویس می تواند مناسب وبلاگ نویسان باشد.
البته باید توجه کنید که کاربران ایرانی ممکن است برای پرداخت هزینه سرویس های غیر رایگان کمی با مشکل مواجه شوند. همچنین دسترسی به این سرویس از داخل ایران با محدودیت هایی مواجه است.
در کل وردپرس روشی مناسب برای طراحی سایت ارزان است اما اگر دانش برنامه نویسی چندانی ندارید بهتر است این گزینه را فراموش کنید.
شما با توجه به خواسته ها و انتظارات از سایت خود و دانشی که دارید می توانید بهترین راه مورد نظر را برای سایت خود انتخاب کنید. با انتخاب درست در ایجاد سایت بیشتر دیده می شوید و در کسب و کار خود موفق تر هستید.