تفاوت های میان درگاه واسط و درگاه مستقیم چیست؟

  • دوشنبه 29/فروردین/1401
تفاوت های میان درگاه واسط و درگاه مستقیم چیست؟
امروزه یکی بزرگترین مشکلات فروشگاه های اینترنتی داشتن یک درگاه پرداخت خوب و بی دردسر می باشد. در این مقاله تفاوت میان درگاه واسط و در گاه مستقیم را بیان می کنیم

انواع در گاه های پرداخت اینترنتی

به طور کلی درگاه های پرداخت به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول درگاه پرداخت مستقیمPSP (Payment Service Provider) و دسته دوم درگاه پرداخت واسط (پرداخت یاری) می باشد.

درگاه پرداخت مستقیم PSP

درگاه های PSP (Payment Service Provider) همان ارائه دهنده خدمات پرداخت است. شرکت های PSP، شرکت های بزرگ حوزه مالی و بانکی هستند که خدمات پرداختی را به کسب و کار ها ارائه می دهند. در حال حاظر در کشور ما تنها دوازده شرکت PSP وجود دارد که عبارت اند از:

  • شرکت آسان پرداخت پرشین (آپ)
  • شرکت به پرداخت ملت
  • شرکت پرداخت الکترونیک سداد
  • شرکت تجارت الکترونیک پارسیان
  • شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد
  • شرکت پرداخت الکترونیک سامان
  • شرکت پرداخت نوین آرین
  • شرکت سایان کارت
  • شرکت فن آوا کارت
  • شرکت کارت اعتباری ایران کیش
  • شرکت الکترونیک کارت دماوند
  • شرکت پرداخت الکترونیک سپهر

درگاه های پرداخت واسط (پرداخت یاری)

در سال های اخیر با عنوان درگاه واسط پرداخت یار یا درگاه واسط بانکی مشهور شده در واقع همان شرکت هایی هستند که در اسناد و آیین نامه های بانک مرکزی، پرداخت یار خوانده می شوند. مهم ترین کار این شرکت ها ارائه درگاه پرداخت اینترنتی به متقاضیان است و کلمه «واسط» در اینجا به این معناست که این شرکت ها واسطه بین مشتریان درگاه پرداخت و یک شرکت PSP یا همان متولیان پرداخت الکترونیکی هستند. بنابراین متقاضیان درگاه پرداخت برای سایت های مختلف می توانند آن را هم به صورت مستقیم و هم به واسطه یک شرکت پرداخت یار دریافت کنند.

درگاه خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

  • اتصال پایدار
  • سازگاری با تمامی صفحات نمایش و دستگاه های موبایل، تبلت و رایانه
  • سرعت بارگذاری بالا
  • سرعت بالای انجام تراکنش
  • صحت بالای 99.5 درصدی تراکنش ها
  • امنیت فوق العاده، مطابق با آخرین استاندارد های بین المللی و دستورالعمل های شاپرک
  • امکان اصلاح اشتباهات بدون نیاز به تکرار مراحل قبلی به هنگام پرداخت
  • اعلام آنی مغایرت ها و پاسخگویی سریع و کامل در قبال آن ها
  • پشتیبانی 24 ساعته در تمام ایام هفته از طریق مرکز تماس

درگاه مستقیم و درگاه واسط

تفاوت میان درگاه واسط و مستقیم

نحوه دریافت درگاه

برای دریافت درگاه پرداخت مستقیم از شرکت های psp شما نیاز به ارائه مدارک و مجوز های لازم را دارید، در درجه اول اطلاعات هویتی، نماد الکترونیک، کد مالیاتی و مجوز کسب و کار را برای دریافت درگاه پرداخت مستقیم الزامی است. داشتن این مدارک و مجوز ها برای شرکت های نوپا کمی چالش بر انگیز خواهد بود، به طوی که اکثر کسب و کار های کوچک موفق به دریافت درگاه مستقیم نمی شوند.
اما برای دریافت درگاه واسط فقط نیاز به مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی و احزار هویت می باشد. البته با قوانین جدید مالیاتی ارائه کد مالیاتی برای دریافت درگاه واسط در برخی از شرکت های پرداخت یار نیز الزامی می باشد.
مدت زمان فعال شدن درگاه مستقیم و واسط نیز تفاوت بسیاری دارد. به طوری که ممکن است دریافت درگاه مستقیم مدت زمان دو الی سه هفته زمان ببرد اما درگاه واسط یک الی دو روزه آماده استفاده می شود.

روند تسویه حساب

مطابق با قوانین موجود در سیستم شاپرک برای تمامی درگاه های مستقیم؛ تسویه تراکنش های انجام شده در روز جاری صبح روز بعد انجام خواهد شد اما در درگاه پرداخت واسط هر یک به تاریخ خاصی تسویه حساب را انجام می دهند.

پشتیبانی 24 ساعته

یکی دیگر از ویژگی مهم در انتخاب درگاه پرداخت پشتیبانی مجموعه ارائه دهنده آن است، در مقایسه درگاه مستقیم و واسط، شرکت های پرداخت یاری پشتیبانی به مراتب خیلی بهتری دارند. همچنین در میان شرکت های واسط پشتیبانی برخی بهتر از دیگری است. داشتن پشتیبانی 24 ساعته این اطمینان را به شما می دهد که در هر زمان مشکلی رخ دهد شما می توانید پیگیری های لازم را انجام دهید.

داشتن نماد اعتماد

شرط اصلی برای دریافت درگاه مستقیم داشتن نماد اعتماد الکترونیک می باشد و در صورتی نماد اعتماد نداشته باشید نمی توانید از سرویس پرداخت مستقیم استفاده کنید ولی در درگاه های واسط داشتن یا نداشتن نماد اعتماد الکترونیک برای دریافت درگاه تفاوتی ایجاد نمی کند.

درگاه مستقیم و درگاه واسط

کارمزد

مهترین تفاوت بین درگاه پرداخت مستقیم و درگاه پرداخت واسط که در تجارت الکترونیک جایگاه ویژه و برجسته ای دارد نحوه ی دریافت کارمزد از پذیرندگان می باشد. به این صورت که درگاه های واسط بابت تراکنش ها و خدمات ارائه شده به پذیرندگان کارمزد دریافت می کنند.
شرکت های واسط از مبلغ تراکنش انجام شده، درصدی از تراکنش به شرکت ارائه دهنده پرداخت تعلق دارد و ما بقی مبلغ با شخص صاحب فروشگاه تسویه می شود؛ این درحالی است که درگاه های مستقیم بابت خدمات ارائه شده هیچ کارمزدی دریافت نخواهند کرد و تمامی خدمات بانکی از قبیل ثبت، فعال سازی، پشتیبانی، تسویه حساب ها و.... برای کاربران رایگان می باشد.

نحوه نمایش

دیگر تفاوت مهم درگاه مستقیم و واسط، نمایش نام برند شما در صفحه درگاه پرداخت می باشد، زمانی که شما درگاه پرداخت مستقیم برای کسب و کار خود تهیه می کنید در صفحه پرداخت نام برند شما در صفحه پرداخت درج می گردد ولی در زمان استفاده از درگاه پرداخت واسط، نام شرکت پرداخت یار در صفحه پرداخت نمایش داده می شود، این ویژگی باعث حس اعتماد بیشتر کاربر در زمان پرداخت می گردد و این اطمینان را ایجاد می کند که واریزی به سایت مقصد در حال انجام است.

گزارش گیری

از دیگر قابلیت های درگاه واسط که درگاه مستقیم از آن بهرمند نیست، ویژگی گزارش گیری دقیق از تراکنش های موفق و ناموفق شماست، با استفاده از این ویژگی آنالیز فروش بر بروی تراکنش های خود را دارید و می توانید از درآمد، مبلغ فروش، کدام محصول فروش بیشتری داشته است و... آگاهی کسب کنید و در پلن کسب و کار خود برای افزایش فروش برنامه ریزی هدفمند تری داشته باشید.

پیامک رمز پویا

زمانی که شما خرید اینترنتی انجام می دهد و درخواست رمز پویا را کلیک می کنید، برای افزایش امنیت و جلوگیری از کلاه برداری، مبلغ و سایتی که خرید را از آن انجام می دهید برای شما همراه رمز پویا ارسال می گردد. زمانی که شما از درگاه مستقیم استفاده نمایید در پیامک رمز پویا نام برند شما و زمانی که از درگاه واسط استفاده می کنید نام شرکت پرداخت یار ارسال می گردد، این ویژگی اعتماد مشتری در زمان خرید را افزایش می دهد که هزینه را به درستی به سایتی که از آن خرید را انجام می دهد واریز کند.

نتیجه گیری

به طور کلی هر کسب و کاری که بتواند درگاه مستقیم را روی سایت خود فعال کند، به مراتب اعتماد بیشتری در هنگام خرید ایجاد می شود و مشکلاتی از قبیل تسویه حساب و کم شدن کارمزد را ندارد. اما اگر مشکلاتی در رابطه با دریافت درگاه مستقیم دارید می توانید با مطالعه و جمع آوری اطلاعات در رابطه با درگاه واسط پرداخت، شرکت مناسبی را انتخاب کنید.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید