انبارداری به معنای حفظ، نگهداری و طبقه بندی انواع کالا های صنعتی، تجاری، بازرگانی و انواع محصولات تولیدی کارخانه ها با استفاده از شیوه های مدرن، معین، کارآمد و تعریف شده است.علاوه براین، برای انبار کردن انواع محصولات از انبار استفاده می شود و این انبارها ساختمان های وسیعی هستند که کالا ها بعد از چیده شدن در آن، بین متقاضی های مختلف توزیع می شوند.
قابل ذکر است که کاربران اصلی انبارها همین تولید کنندگان بوده و آن ها انبارها را در محیط های مختلف و با اهداف مختلفی می سازند و البته امکان دارد که گاها به دلیل سهولت انتقال کالا های تولیدی و یا وارداتی، در کنار بنادر ساخته شوند. علاوه بر این، انبارها به سه نوع مشخص طبقه بندی می شوند:
انبارهای باز: این انبار، یک محوطه باز است و برای همه انواع تجهیزات و محصولاتی مورد استفاده قرار می گیرد که باران یا نور آفتاب به آن ها آسیبی وارد نمی کند.
انبارهای پوشیده: نوعی از انبار است که برای نگهداری مواد خاص مورد استفاده قرار گرفته و غالبا، همه جوانب آن با مواد خاص پوشانده شده است.
انبار های سرپوشیده: این نوع انبار دارای سقف بوده اما دیوار جانبی ندارد و مخصوص تجهیزات و ابزاری است که آب باران با آن ها آسیب وارد کرده و با نور آفتاب به راحتی از بین می روند.
منظور ازسیستم اطلاعاتی انبار، یک سیستم منظم و منطقی است که از آن برای انبارکردن کالا های موجود و تولیدی و کنترل آن ها استفاده می شود. علاوه بر این، این روش به ما امکان می دهد تا بتوانیم کالای مورد نیاز خود را با استفاده از فرم درخواست تحویل گرفته و برای بخش مورد نظر به کار گیریم.
غالبا، این سیستم در بخش های مختلف بازخورد متفاوت داشته و نتایج آن با توجه به فعالیتی که سازمان انجام می دهد تفاوت دارد. اما، در کل موارد زیر از سیستم اطلاعات انبار منتج می شود:
انواع هزینه ها در مدیریت موجودی به دو گروه کلی هزینه های ثابت و متغیر تقسیم می شوند:
هزینه های متغیر، هزینه هایی هستند که با توجه به نوع خرید مواد متفاوت بوده و گاهی سقف آن ها از میزان پیش بینی شده در بودجه تجاوز می کند. از طرف دیگر، هزینه های ثابت، هزینه هایی هستند که با تغییر حجم خرید مواد و تولید آن ها، تغییر خاصی نمی کنند، میزان آن ها توسط مدیران کنترل شده و با افزایش تولید کالا، کاهش پیدا می کند. از جمله هزینه ها این هزینه ها می توان به هزینه بیمه ساختمان و ماشین آلات، حقوق مدیران و استهلاک ماشین آلات و غیره اشاره کرد.
به طور کلی، کالا ها و محصولاتی که در انبار نگه داری می شوند برای صاحبان آن ها اهمیت داشته و از این جهت باید اقداماتی را برای ایمنی انبار و کالا های آن ها انجام داد. علاوه بر این، ایمنی انبارداری به فاکتورهای متنوعی مانند آگاهی کلی از مسایل ایمنی و توانایی به کار گیری آن ها وابسته است و آموزش انبارداری نیز به کسب تجربه در این زمینه کمک می کند. فعالیت هایی که می توان برای حفظ کالا های ثبت شده در انبار انجام داد شامل:
انبارداری، مخصوصا در شرکت ها و کارخانجات تولیدی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و در واقع، یکی از ارکان اصلی آن کارخانه محسوب می شود. بنابراین افرادی که برای این منظور انتخاب می شوند باید علاوه بر داشتن تجربه عملی کار در انبارهای بزرگ و مکانیزه، و پشت سر گذاشتن آموزش انبارداری، گواهینامه مدیریت انبارداری صنعتی نیز داشته باشند تا بتوانند از عهده مسئولیت های اینکار به درستی برآیند.
علاوه براین، چنین افرادی می توانند به نگهداری صحیح کالا ها کمک کنند. علی رغم اینکه به نظر می رسد که انبارداری کار ساده و راحتی باشد، اما دارای اصول و تکنیک های مخصوص به خود است.
غالبا، برای اطلاع از موجودی انبار از مدل های کنترل موجودی استفاده می شود که عبارتند از:
1) تعیین نقاط کنترلی کالا ها: این نقاط شامل میزان سفارش کالا، حداقل موجودی مورد نیاز، میانگین موجودی، حداکثر موجودی مجاز و زمان سفارش مجدد بوده و از انباشته شدن کالا های غیر ضروری ممانعت می کند.
2) میزان مصرف کالا: در این مدل، باید مقدار کالای مصرف شده و هزینه ای که برای آن پرداخت شده را به دقت محاسبه کرد.
3) روش های موثر و بهینه خرید: این روش ها باید به گونه ای طرح ریزی شوند که برای خریداران و انباردارها ساده بوده و ورود و خروج به موقع کالا را نیز تضمین کند.
4) کنترل اتوماتیک موجودی: با استفاده از روش می توان، موجودی انواع کالا ها و قیمتشان را که توسط کارخانه معین شده، متوجه شد.
5) بودجه بندی برای کنترل موجودی: در این روش، کارخانجات بر اساس نیاز به خرید یک کالای خاص، بودجه بندی انجام می دهند
کنترل کردن انبار و آگاهی از ورودی ها و خروجی ها از مهم ترین کارها در کنترل انبار می باشد. گاهی در جابجایی کالا ها موجودی ها کم و زیاد می شوند و یا اگر کالا های فاسد شدنی داشته باشیم، ممکن است قبل از استفاده تاریخ مصرفشان تمام شود. موارد بیشماری مشکلات و دشواری ها در انبارداری مطرح است که با استفاده از تکنولوژی و نیروی کار می توان به درستی این امر را پیش برد.
امروزه نرم افزار ها جایگاه ویژه ای در بین کسب و کار ها دارند و هر کسب و کار بزرگی با توجه به نیاز خود از آن استفاده می کند. نرم افزار های انبار داری نیز در کارخانه و شرکت ها و هر کسب و کاری که کالا هایش نیاز به انبار دارد مورد استفاده قرار می گیرد. نرم افزار های انبار داری با توجه به ویژگی هایشان کاربردهای متفاوتی دارند، اما بطور کلی یک نرم افزار انبارداری باید موجودی کالا را به طور دقیق نمایش دهد و رسید های ورود و خروج را دسته بندی کرده و نمایش دهد.
انبار آنلاین همانطور که از نامش پیداست یک نرم افزار انبارداری تحت وب می باشد که کاربردهای بسیاری دارد. برخی از آن عبارتند از:
شما می توانید با استفاده از دموی 30 روزه رایگان کارایی و کیفیت این نرم افزار را ببینید و با نرم افزارهای انبارداری دیگر مقایسه کنید.