در این دوران به دلیل پیشرفت سریع تکنولوژی و وجود گوشی های هوشمند، نوع و سطح ارتباط نیز رشد کرده است و شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها نیز جایگاه ویژه ای در بین مردم دارند. علاوه بر استفاده مردم از پیام رسان های متفاوت، عده ای به کسب درآمد در پیام رسان ها روی آورده اند و با تدوین استراتژی برای مدیریت شبکه های اجتماعی خود، می توانند کاربران و مشتری های بسیاری را به خود جذب کنند.
حقیقیت این است که پیام رسان های ایرانی دارای ایراداتی هستند ولی به مرور زمان احتمال بروز شدن و افزایش کیفیت خدمات آن ها باعث رشد و تکمیل این شبکه های اجتماعی می شود. در این مطلب ما سعی کردیم ویژگی ها و امکانات پیام رسان های ایرانی را در اختیار شما قرار دهیم تا با توجه به نیاز و سلیقه خودتان یکی از آن ها را انتخاب کنید.
تفاوت پیام رسان های ایرانی با شبکه های اجتماعی خارجی
پیام رسان های ایرانی خیلی بیشتر قابل اطمینان هستند زیرا محدودیت هایی که ممکن است در سایر شبکه های خارجی رخ دهد در شبکه های اجتماعی ایرانی وجود ندارد. اگر در این راستا کمی دقت کنید متوجه می شوید ساختار این شبکه ها کمی به هم شبیه هستند مثلا باهم شبیه اینستاگرام، روبیکا شبیه اینستاگرام، ایتا شبیه تلگرام، اپلیکیشن بله شبیه واتس اپ است.
واتساپ در 24 فوریه 2009 در کالیفرنیا متولد شد. اما وقتی فیس بوک شرکت واتساپ را خرید و باعث محبوبیت زیاد او شد باز هم رایگان ماند ولی واتس اپ در سال های آغاز فعالیت خود از کاربر برای استفاده از خدمت پول پرداخت می کرد، اما این روش به دلیل وجود رقبای زیاد و حضور برنامه های مشابه رایگان، خیلی موفق نبود. اما هم اکنون از راه فروش استیکرها، دادن API به کسب و کارها، فرآیند پرداخت و انتقال پول، و در آخر با فروش اطلاعاتی مثل شماره تلفن کاربران و مدل گوشی های آن ها کسب درآمد می کند. امکانات این شبکه اجتماعی متن، عکس، فیلم، سند، مکان و همچنین تماس های صوتی می باشد.
در اکتبر 2010 اینستاگرام در قالب یک نرم افزار IOS عرضه شد. اینستاگرام هزینه خود را مثل فیس بوک از تبلیغات فراهم می کند. امکانات این شبکه اجتماعی برای اشتراک عکس ها، ویدیو ها و لحظات کاربران است،
از آنجایی که شهرت اینستاگرام زبان زد شده بود سر انجام شرکت فیسبوک تصمیم گرفت در تاریخ 6 سپتامبر 2012 اینستاگرام را به ارزش 1 میلیارد دلار از صاحبان آن خریداری کند.
تلگرام سال 2013 به صورت کراس پلتفرم Cross Platform در اختیار کاربران موبایل قرار گرفت و به خاطر امکاناتی منحصر به فرد در مدت زمانی کوتاه توانست به یکی از محبوب ترین اپلیکیشن های پیام رسان در دنیا تبدیل شود. کاربران می توانند از امکاناتی مانند ترجمه پیام در تلگرام، واکنش نشان دادن به پیام ها یا ارسال پیام به صورت اسپویلر برخوردار شوند. این شرکت درامدی ندارد و به نظر می رسد هزینه های این شبکه اجتماعی از حساب شخصی است، اما اخیرا نسخه پرمیوم خود را ارایه داده است که فضای بیشتر، استیکر و خدماتی این چنینی ارائه می کند.
انتشار ابتدایی نرم افزار اسکایپ در سال 2003 بوده است و در سال 2014 شاهد نسخه تکمیل شده آن هستیم که به نوبه خود می تواند بسیار ارزشمند باشد. اسکایپ یا Skype یک پیام رسان متنی، صوتی و ویدئویی است. اسکایپ توسط شرکت Microsoft عرضه شده و پشتیانی می شود. این شرکت از تماس های خارج از کشور درامد کسب می کند.
حال ما می خواهیم جایگزین این شبکه های اجتماعی را که ایرانی هستند به شما معرفی کنم تا از بسیاری از محدودیت و تحریم ها مصون بمانید.
روبیکا یک اپلیکیشن ایرانی است که توسط شرکت توسکا طراحی شده است. شرکت توسکا خود یک شرکت توسعه کسب و کار است که در 16 مهرماه سال 1396 شروع به کار کرد و هم اکنون متعلق به اپراتور همراه اول است. روبیکا درحال حاضر 3 میلیون کاربر دارد و امکانات این شبکه پیام رسان: می توانید به صورت رندوم عکس و ویدئوهایی که دوست دارید را تماشا کنید. در بالای همین بخش نیز قسمت سرچ وجود دارد. کاربران می توانند محتوای تصویری مخصوص به خود را در اپلیکیشن روبیکا منتشر کنند و کاربر می تواند با اجازه دسترسی اپلیکیشن به لیست مخاطبینش برای آن ها پیام ارسال کند.
پیام رسان ایتا محصول شرکت (اندیشه یاوران تمدن امروز) است که در سال 1396 شروع به فعالیت کرد. این پیام رسان با بیش از 16 میلیون کاربر در ایران، دومین پیام رسان محبوب ایرانی می باشد.
در ایتا شما می توانید به سهولت با دوستان خود گفتگو کنید، فایل های خود را به اشتراک بگذارید، گروه و کانال بسازید و از قابلیت های پیشرفته ایتا برای مدیریت و شخصی سازی نرم افزار خود استفاده کنید.
انتشار ابتدایی نرم افزار بله در سال 2003 بوده است و در سال 2014 شاهد نسخه تکمیل شده آن هستیم که به نوبه خود می تواند بسیار ارزشمند باشد. منوی اپلیکیشن پیام رسان بله شامل دو بخش «پیام رسان» و «خدمات مالی و اجتماعی» است. می توانید با دوستانتان گفتگو کنید. گروه و یا کانال ایجاد کنید. امکانات ارسال و دریافت عکس، فیلم و فایل را نیز دارد و خدمات مالی مانند کارت به کارت کردن ،پرداخت قبوض، خرید شارژ و درخواست پول را دارد. با افزودن قابلیت های جدید از قبیل امکان پرداخت عوارض خروج از کشور، استعلام و پرداخت قبض تلفن همراه و پرداخت قبض جریمه خودرو در نسخه جدید اندروید بروزرسانی شد. این برنامه ساخته شده و عرضه شده توسط بانک ملی است.
شبکه اجتماعی باهم که شرکت خصوصی است یک ساله که عرضه شده از طریق امکانات بیشتر که در اختیار کاربران می گذارد کسب درآمد می کند. امکاناتی همچون چت، گروه و کانال، پست، سرگرمی را رایگان در اختیار کاربران خود گذاشته است. عکس ها، فیلم ها و حتی آهنگ ها را می توانید به اشتراک بگذارید اما فقط درون برنامه ای است و نمی توانید با برنامه های دیگر به اشتراک بگذارید.
آی گپ یکی دیگر از این پیام رسان های بومی است که در این مدت سعی در اثبات قابلیت های خود داشته است. مدیرعامل آی گپ شخصی به نام محمدرسول کاظمی است. این پیام رسان توسط شرکت روی خط مدیا پشتیبانی می شود که در سال 1394 تاسیس شده است. فعالیت های این شرکت در حوزه طراحی، برنامه نویسی و پشتیبانی نرم افزارهای ارتباطی و رسانه ای روی تلفن های همراه متمرکز است.
امکانات زیادی از جمله ارسال پیام متنی و صوتی، ارسال عکس و ویدیو، برقراری تماس صوتی و تصویری، ارسال فایل با فرمت های متفاوت، ایجاد گروه و کانال و ربات، سیستم کارت به کارت،کیف پول دیجیتال، استعلام قبوض، پرداخت قبوض، پیش بینی آب و هوا، دکتر و مشاورین تغذیه و… را در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
به گزارش خبرنگار نبض فناوری انسان به عنوان موجودی اجتماعی، همواره به دنبال استفاده از فناوری هایی است که به وسیله آن، بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند و شبکه های اجتماعی بهترین بستر برای این کار است. اگر نگاهی به وضعیت و تغییرات سبک زندگی انسان ها در طول دهه اخیر توجه کنیم، متوجه خواهیم شد که شبکه های اجتماعی تبدیل به عضو جدا نشدنی انسان ها شده اند و تاثیرات شگرفی در زندگی ما داشته اند. حتی بعضا شاهد هستیم که افراد زیادی روی به فعالیت های اقتصادی در این بستر آورده اند و به افراد بسیار موفقی در این زمینه تبدیل شده اند. پس شاید بتوان از این شبکه های اجتماعی کوچ کنیم و به پیام رسان دیگری روی آوریم اما حذف آن از زندگی به نظر محال می آید.
شما می توانید بین کاربران خود نامه نگاری کنید. یعنی پیام متنی خود را درون نرم افزار خود ارسال کنید. این امکان را از منوی بالا در بخش پروفایل مشاهده خواهید کرد. ارسال پیام متنی درون نرم افزار می تواند برای ابلاغ بیانیه، لیست جدید، نکته همگانی و تبادلات روزانه انجام شود. همچنین امکان پرینت از پیام ارسال شده وجود دارد تا بصورت فیزیکی نیز آن را در اختیار داشته باشید.
همچنین دسترسی سریع ساختن به شما کمک می کند تا از میز کار به طور سریع تری به بخش نامه نگاری دسترسی داشته باشید.
مشاهده فیلم آموزشی پیامرسان انبارآنلاین