اگر بخواهیم با بیانی ساده، مفهومی از استارتاپ یا به عبارت صحیح تر استارت آپ ارائه دهیم باید بگوییم که هرگاه تعدادی نیروی انسانی عموماً جوان و خلاق با داشتن طرح و ایده ای نو و متناسب با نیازهای روز، گروهی تشکیل داده و در راستای تولید و عرضه یک محصول و یا ارائه خدمتی فعالیت و در جهت گسترش روز افزون آن تلاش می نمایند یک استارتاپ راه اندازی کرده اند. راه اندازی یک استارتاپ نوعی کارآفرینی محسوب شده و گستره پیشرفت و دستیابی به موفقیت آن در حد استارتاپ هایی چون گوگل و اپل می تواند عظیم باشد.
در اینجا فرض ما این است که شما استارتاپی راه اندازی کرده اید. استارتاپ شما مثل سایر واحدهای کسب و کار نیازمند حسابداری است؛ اما حسابداری استارتاپ ها شرایط متفاوت و خاص خود را خواهد داشت. به هنگام تاسیس و راه اندازی واحد کسب و کاری مثل یک واحد تجاری، تولیدی یا خدماتی موسسان و مدیران آن واحد در ابتدای تاسیس، استخدام و جذب نیروهای کاری چون حسابدار، وکیل، دفتردار، منشی و … را جهت تکمیل کادر واحد خود الزامی می دانند.
نرم افزارها و سیستم های حسابداری هوشمند فراوانی وجود دارند که در جهت انجام امور حسابداری استارتاپ ها می توانند کمک کننده باشند و از همان ابتدای شروع به کار استارتاپ حساب هایی چون حساب درآمد و هزینه را تحت کنترل قرار دهند. این نرم افزارهای حسابداری می توانند به صورت ساده و کاملا کاربردی صورت های مالی استارتاپ ها را به صورت گزارشاتی تحلیلی در اختیار مسئولین و مدیران استارتاپ قرار دهند.
مشکلات رایج حسابداری استارتاپ ها
وقت این را ندارید که دفاترتان را به روز نگه دارید. بدون حسابداری دقیق و زمان-واقعی، ابزاری را برای دانستن عملکرد واقعی کسب و کارتان نخواهید داشت. برای مثال اگر مالک رستورانی هستید، باید بدانید هزینهغذای تان، اجاره مکان، تسهیلات و دیگر مخارج چقدر است. همچنین باید بدانید این هزینه ها همراستا با دیگر هزینه های بازار هستند یا خیر.
شما نمی دانید کسب و کارتان چقدر سالم است. به خاطر داشته باشید، داشتن پول در بانک نشانه ثبات مالی کسب و کار نیست. صاحبان کسب و کارهای کوچک اغلب بدهی هایشان را در نظر نمی گیرند. هنگامی که مشخص کنید واقعا مالک چه چیزی هستید، شاید پشتوانه کافی برای پرداخت همه بدهی های تان را نداشته باشید.