به انگلیسی( Enterprise resource planning) به اختصار( ERP )، شامل طیف وسیعی از فعالیت های مختلفی است که به بهبود عملکرد یک سازمان منتهی می شود و تمام داده ها و فرایندهای یک سازمان را در یک سیستم نرم افزاری و در قالب یک بانک اطلاعاتی به صورت پیوسته، منظم و دقیق مدیریت می نماید.
ERP، یک علم و فن برای مدیریت منابع است.
یک بسته نرم افزاری تجاری است که هدف آن یکپارچگی اطلاعاتی و برقراری جریان اطلاعات بین تمامی بخش های سازمان از جمله مالی، حسابداری، منابع انسانی، زنجیره عرضه و مدیریت مشتریان است.
جرقه استفاده از سیستم های اطلاعاتی به جنگ جهانی دوم برمیگردد و به تدریج استفاده از این سیستم ها در شرکت ها و سازمان ها عمومیت پیدا کرد. در دهه ۶۰ میلادی شرکت IBM سیستم کنترل انبار و برنامه ریزی تأمین مواد MRPI پیاده سازی کرد و تا دهه ۷۰ میلادی که شرکت SAP ERP مفهوم دقیق تری از MRP I و سپس MRP II را در سیستم های خود طراحی و پیاده سازی کردند. رفته رفته در کنار این سیستم ها سیستم های دیگری چون سیستم های مالی، فروش، نگهداری و تعمیرات، منابع انسانی و … طراحی و در سازمان ها مورد استفاده قرار گرفتند.
ERPسیستم توانمندی است که در مقایسه با انبارداری سنتی، یکپارچگی پویاتری را برای تامین نیازهای مالی بازار به ارمغان می آورد. به علاوه، سرعت رشد اینترنت اشیا (IoT) و وابستگی تولیدکنندگان، کارکنان، شرکای تجاری و تامین کنندگان به آن می تواند دسترسی سریع و درلحظه به تقاضای بازار به واسطه دستگاه های هوشمند را ممکن سازد.