Power BI شامل برنامه های کاربردی (Application)، سرویس های نرم افزاری (Software Services) و رابط ها (Connector) است و به کاربران این امکان را می دهد تا نگرش و تحلیل مناسبی درباره اطلاعات و ساختار سازمان داشته باشند. به بیان دیگر Power BI به شما این امکان را می دهد تا صدها و یا هزاران منبع اطلاعاتی مختلف را در دسترس خود داشته و به تجزیه و تحلیل آن بپردازید. افزون بر این، با این امکان شما قادر خواهید بود گزارش های مختلف را با ظاهری دلنشین تهیه نموده و در سراسر سازمان منتشر کنید.
پاور بی آی (Power BI) می تواند به سرعت و در نهایت سادگی بینش لازم در مورد داده های یک صفحه اکسل یا پایگاه داده محلی را برای شما فراهم کند. همچنین با قدرت می تواند داده های شما را مدل سازی کند تا برای طراحی و توسعه گزارش های شخصی سازی شده مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین این ابزار می تواند بعنوان ابزار مصورسازی و تهیه گزارش شخصی شما یا موتور تصمیم گیری و تجزیه و تحلیل یک پروژه بزرگ گروهی یا یک سازمان مورد استفاده قرار گیرد.
اگر از کاربران حرفه ای اکسل باشید کار با این نرم افزار برای شما بسیار ساده است. اگر با ابزارهای پیوت تیبل (Pivot Table)، پاور کوئری (Power Query)، پاور پیوت (Power Pivot) و پاور ویو (Power View) در اکسل آشنا باشید، کار با این نرم افزار برای شما بسیار ساده خواهد بود. برای اتصال به داده ها و فرایند ETL مانند اکسل از ابزار پاور کوئری استفاده خواهد شد. برای ساخت دیتا مدل و ساخت شاخص ها از ابزار پاور پیوت استفاده می شود. برای مصورسازی نیز از ویژوال ها که مشابه ابزار پاور ویو هستند استفاده می شود. به دلیل تخصصی بودن این نرم افزار برای ساخت داشبوردها و تحلیل های پیچیده و کار با داده های کلان ابزارهای بسیار بیشتری در اختیار شما قرار دارند. همچنین به راحتی می توانید از کدهای python و R در آماده سازی داده و تحلیل های خود استفاده کنید.
روند کار در Power BI معمولا در نسخه دسکتاپ این محصول تحت عنوان Power BI Desktop شروع شده که این نقطه دقیقا همان مرحله ایجاد گزارش است. در این مرحله شما به اطلاعات دسترسی داشته و می توانید گزارش دلخواه خود را به سیستم دستور داده و طراحی کنید. پس از عبور از این مرحله، گزارش تولید شده در Power BI Service ارائه و در انتها به اشتراک گذاشته می شود. تا کاربران Power BI Mobile نیز امکان استفاده از این اطلاعات را داشته باشند. البته باید توجه داشته باشید که این روند همیشگی نبوده و کاربران می توانند از راه های مختلفی به تولید و انتشار گزارش های خود اقدام کنند.
در ارتباط با Power BI می توان گفت که این ابزار از سه کامپوننت اصلی تشکیل شده است:
کامپوننت ETL که از آن برای واکشی داده ها از منابع اطلاعاتی مختلف و تغییر، تبدیل و پالایش آن ها استفاده می شود. همچنین تغییر داده ها، افزودن ستون و … همراه با رابط کاربری آسان و بدون کدنویسی انجام می گردد اما برای اعمال تغییرات پیچیده تر در داده ها می بایست از زبان فرمول نویسی به نام “M” استفاده کرد.
دیتابیس تحلیلی و OLAP Engine که داده ها به صورت فشرده در آن ذخیره می شوند. در این کامپوننت مدل سازی داده و ایجاد انواع محاسبات توسط زبان DAX صورت می گیرد. این محاسبات عبارتند از : مقادیر محاسباتی، ستون های محاسباتی و جداول محاسباتی (Calculated Measure، Calculated Column، Calculated Table).در ادامه باید گفت که سرعت کوئری گرفتن از مدل به خاطر استفاده از تکنولوژی xVelocity In-Memory analytics engine بسیار بالا است.
کامپوننت Visualization برای مصورسازی اطلاعات است که با استفاده از نمودار های متنوع آن، داشبوردها و گزارش ها طراحی می گردد. در واقع این کامپوننت قسمتی است که کاربر نهایی گزارش ها را در آن مشاهده می کند.
پاور بی آی شامل سه جز اصلی است:
این سه عنصر به منظور فراهم کردن شرایط ایجاد، استفاده و به اشتراک گذاری موثر اطلاعات کسب و کار برای انواع نقش های مختلف درون هر کسب وکار ایجاد شده است.
چندین دلیل وجود دارد که چرا به نرم افزار پاور بی ای نیاز داریم و چرا به عنوان یک ابزار مهم در زمان کنونی باید از آن استفاده کنیم.
داشتن یک داشبورد شخصی: این امکان کاربر را قادر می سازد تا به راحتی بتوانید به منابع اطلاعاتی خود دسترسی داشته و گزارش های خود را ایجاد و منتشر کند.
امنیت بالا: با استفاده از Content Pack ها کاربران می توانند بدون دسترسی به پایگاه داده، چارت ها و گراف ها را بدون دستکاری داده های خام مشاهده کنند که این کار داده ها را از خطاهای انسانی محافظت می کند.
سرعت بالا و سادگی در استفاده: برای تمامی کسانی که از محصولات مایکروسافت استفاده کرده اند، تمام ریبون ها و زبانه های این رابط کاربری به سرعت قابل یادگیری است. همچنین کاربران می توانند به سادگی داده ها را به نرم افزارهای دیگر مانند اکسل اکسپورت کنند که با این کار باعث افزایش انعطاف پذیری بکارگیری آن شوند.
تحزیه و تحلیل بلادرنگ: در پاور بی آی می توان با اتصال مستقیم به منابع داده ای مهیا شود. پس از تازه سازی (refresh) کردن، دیتا شما به آخرین دیتای موجود به روز می شود.
پشتیبانی از یک پایگاه داده قدرتمند: BI جهت یکپارچگی با تکنولوژی مایکروسافت همانند شیرپوینت (Sharepoint) یا پایگاه داده SQL ساخته شده است و همچنین باعث ارتقاء راهکارهای غیر مایکروسافتی نیز شده است که از مزایای Power BI به شمار می رود. در حال حاضر هوش تجاری قابلیت برقراری ارتباط با ۶۰ راهکار نرم افزاری را داراست و داده ها را به یک داشبورد متمرکز و قابل درک متصل می کند.
پاور بی آی یک نرم افزار جدید: با آخرین تکنولوژی های موجود مانند HTML5، دیتابیس ذخیره سازی ستونی، محاسبات ابری، اپلیکیشن موبایل و … است. این موضوع موجب محبوبیت این ابزار می شود.
در حال حاضر سرویس Power BI به صورت مجموعه ای از ابزارها در دسترس می باشد که در زیر به معرفی آن ها می پردازیم.
به دلیل درخواست های مکرر، مایکروسافت در سال 2015 این محصول را معرفی کرد که می توانید آن را به صورت رایگان بر روی کامپیوتر خود نصب کنید. این محصول شامل Power Query، Power Pivot و Power View می باشد که با استفاده از آنها می توانید به سادگی اطلاعات را از منابع مختلف استخراج کرده و داشبوردها و گزارش های متنوعی را در محیط برنامه طراحی کنید.
سرویس ابری (Cloud-based) است که از طریق سایت پاور بی آی می توان به آن دسترسی پیدا کرد. استخراج اطلاعات، مدل سازی داده ها و تعریف شاخص ها در آنجا انجام می شود و در حالت پیش فرض، تمام اطلاعات در سرور های مایکروسافت بارگزاری می شوند. در این سرویس با استفاده از کامپوننت Power Q&A می توان در رابطه با اطلاعات وارد شده به زبان انگلیسی سوال بپرسید که Power BI به صورت نموداری پاسخ سوالات را نمایش می دهد.
ممکن است بخواهید گزارش ها در دستگاه های قابل حمل مانند موبایل، تبلت یا لپتاپ نیز به خوبی نمایش داده شود. مایکروسافت فکر این موارد را نیز کرده است. برای مشاهده داشبورد های Power BI می توان از اپلیکیشن مخصوص برای هر پلتفرم استفاده کرد.
در عین حال می توانید داشبورد هایی که در پاور بی آی سرویس یا ریپورت سرور قرار گرفته اند را از طریق Power BI Mobile مشاهده کنید.
اما بعد از اینکه داشبورد های خود را طراحی کردید چه می شود؟ قطعا نیاز خواهید داشت که آن ها را در دسترس مخاطب بگذارید.
محدودیتی که در Power BI Desktop وجود داشت این بود که کاربران نمی توانستند به راحتی داشبورد هایی را که طراحی کرده بودند را دراختیار افراد دیگر قرار دهند، به همین خاطر Microsoft برای حل این مشکل PBI RS را معرفی کرد.
در صورتی که قرار باشد گزارش ها بصورت تحت وب در دسترس قرار بگیرند می توانید از ابزار های Power BI Report Server یا Power BI Service استفاده کنید. اما این 2مورد تفاوت اساسی دارند. از پاور بی آی ریپورت سرور زمانی استفاده می شود که قصد داشته باشید گزارش ها داخل سازمان باقی مانده و برای سرور های خودتان قابل بارگزاری و نمایش باشند. اما در پاور بی آی سرویس شما باید داشبورد های طراحی شده را با استفاده از اکانت مخصوصی که ایجاد می کنید، در سرور های مایکروسافت قرار دهید.
این سرویس مختص کاربرانی است که می خواهند در اپلیکیشنی که طراحی کرده اند از داشبورد ها و امکانات Power BI استفاده کنند. مثلا کسانی که یک سیستم OLTP برای مدیریت تراکنش های مالیشان دارند و می خواهند برای قسمت طراحی گزارش ها از Power BI در درون برنامه کاربردی خود استفاده کنند.
این سرویس مخصوص کاربرانی است که می خواهند داده های آن ها همواره به روز و مطابق آخرین تغییرات در داده های سازمان باشد.با استفاده از Power BI Gateway این کار بدون نیاز به حرکت دادن داده ها انجام می شود.
منبع: nemoudar.com