شاید پس از اینکه یک فایل اکسل درست کردید، خواهان جلوگیری از ویرایش سلول های آن توسط افرادی دیگری باشید. ما در نرم افزار انبارداری انبار آنلاین این کار را برای اکسل های نمونه انجام داده ایم که می تونید دموی انبار آنلاین را دریافت و این مدل اکسل ها رو مشاهده نمایید.
برای جلوگیری از آپدیت سلول های اکسل می توانیم سلول ها را بطور جداگانه یا کل فایل اکسل را قفل کنید و به همین دلیل می خواهیم قفل کردن یک یا چند سلول در اکسل را به شما آموزش دهیم.
جلوگیری از اعمال تغییرات در سلول های ورک شیت اکسل دو مرحله دارد. اول، شما باید سلول های موردنظرتان که می خواهید قابل ویرایش باشند را انتخاب کنید و سپس تنظیمات قفل بودن آن ها را غیرفعال کنید. در ادامه نیاز به فعالسازی قابلیت محافظت از ورک شیت در اکسل دارید تا از هرگونه تغییر در سلول های دیگر جلوگیری کنید.
اکسل بطور پیش فرض با فعال کردن حالت محافظت، تمام سلول ها را قفل می کند و اگر به دنبال محافظت از ورک شیت در برابر ویرایش و تغییرات باشید، امکان تغییر در هیچ کدام از سلول ها وجود نخواهد داشت. در ابتدا نحوه قفل کردن تمام سلول ها در یک ورک شیت اکسل را آموزش می دهیم و سپس به سراغ چنین کاری برای یک یا چند سلول می رویم. تا پایان همراه انبار آنلاین باشید.
زمانی که از سلول ها در یک شیت یا ورک بوک محافظت می کند، تمام سلول ها بطور پیش فرض قفل می شوند. این موضوع به معنای آن است که نمی توانید فرمت آن ها را تغییر دهید، حذفشان کنید یا اینکه محتوای درون سلول ها را ویرایش کنید. بطور پیش فرض امکان انتخاب سلول های قفل شده وجود دارد، اما می توانید چنین موضوعی را با مراحل زیر تغییر دهید:
به تب Review بروید.
روی گزینه Protect Sheet کلیک کنید. در ادامه امکان افزودن پسورد برای باز کردن قفل اکسل وجود دارد اما اجباری برای چنین کاری نیست. در زیر باکس مربوط به پسورد، چندین گزینه به چشم می خورند که دسترسی های کاربران را نشان می دهند. می توانید آن ها را فعال کنید.
در پایان برای محافظت از شیت، روی گزینه OK کلیک کنید.
پس از اینکار زمانی که شما یا هر فرد دیگری بخواهد هرکدام از سلول های قفل شده را ویرایش کند، پیام زیر ظاهر می شود:
سلول ها تنها در زمانی که صفحه تحت محافظت نباشد، آنلاک می شوند. برای چنین کاری می توانید به تب Review بروید و در بخش Unprotect Sheet، پسورد را وارد کنید.
برخی مواقع می خواهیم از هرگونه تغییر در سلول های خاص جلوگیری کنیم، اما امکان ویرایش سایر سلول ها وجود داشته باشد. برای مثال شاید در یک ورک شیت مربوط به اجناس مغازه، به دنبال بروزرسانی تعداد اجناس و قیمتشان باشید اما نخواهید نام یا توضیحاتشان تغییری کند.
زمانی که از یک شیت محافظت می کنید، تمام سلول ها بطور پیش فرض قفل می شوند. با این وجود می توانید با استفاده از فرمت، قفل بودن یا نبودن سلول ها را بطور جداگانه مشخص کنید. برای چنین کاری مراحل زیر را انجام دهید:
تمام سلول هایی که نمی خواهید قفل باشند را انتخاب کنید. با اینکار سلول های خاص حتی پس از محافظت از شیت، قابل تغییر خواهند بود.
روی آن ها راست کلیک کرده و گزینه Format Cells را انتخاب کنید. در این پنجره به تب Protection بروید. بجای چنین کاری می توانید در تب هوم، روی آیکون کنار Alignment کلیک کنید و در پنجره Format Cells، به تب Protection بروید.
گزینه Locked که بطور پیش فرض فعال است را غیرفعال کرده و روی گزینه OK کلیک کنید.
به مسیر Review > Protect Sheet بروید و برای محافظت از شیت روی گزینه OK کلیک کنید. هرکدام از سلول ها که طبق مرحله بالا آنلاک نشده باشند، قفل می شوند. با این کار برخی سلول ها قابل ویرایش هستند اما چنین ویژگی برای برخی از آن ها وجود ندارد.
باید به این موضوع توجه داشته باشید که قفل یا آنلاک کردن سلول های مدنظرتان تا زمانی که چهارمین مرحله یعنی محافظت از شیت را انجام ندهید، اعمال نمی شود.
اگر می خواهید سریعا سلول هایی که در کنار یکدیگر قرار ندارند را قفل یا آنلاک کنید، می توانید از یک شورتکات کیبورد استفاده کنید. پس از انتخاب سلول خاص یا گروهی از سلول ها، از پنجره Format Cells مانند بالا برای قفل کردن یا آنلاک آن ها استفاده کنید. در ادامه سلول یا سلول های بعدی را انتخاب کنید و برای تکرار فرایند قبلی، کلید F4 را بزنید.
با همین چند مرحله ساده بالا می توانید کل شیت یا اینکه تعدادی از سلول ها را در اکسل قفل کنید و برای آنلاک آن ها پسورد هم درنظر بگیرید.
منبع: Laptop Mag -digiato