dll ترازو و اتصال آن به نرم افزار انبارداری

  • دوشنبه 30/مرداد/1402
dll ترازو و اتصال آن به نرم افزار انبارداری

انواع ترازوی فروشگاهی دیجیتالی

ترازوی فروشگاهی دیجیتالی یکی از انواع ابزارهای سنجش وزن است که از آن در فروشگاه های مواد غذایی، سوپرمارکت و هایپرمارکت ها استفاده می شود. ترازوهای فروشگاهی در گذشته عموما از نوع عقربه ای بودند، اما امروزه دیگر در تمامی فروشگاه ها از ترازوهای فروشگاهی دیجیتالی استفاده می شود.
این ترازوها دارای یک صفحه دیجیتالی بر روی علمک و گاهی بر روی بدنه ترازو هستند که وزن مواد غذایی را برحسب گرم به نمایش در می آورند. قابلیت دیگر این ترازوها، محاسبه قیمت براساس میزان وزن است؛ یعنی ترازو همزمان با محاسبه وزن کالا، قیمت واحد کیلوگرم آن را در مقدار وزن جنس ضرب می کند و نتیجه را روی نمایشگر دیجیتال نشان می دهد. برخی از انواع این نوع از ترازو را با هم مرور می کنیم.

ترازوی فروشگاهی رومیزی

معمولا روی پیشخوان مغازه قرار می گیرد و وزن کالای مورد نظر را تا دقت یک گرم نشان می دهد. این نوع از ترازو ممکن است دارای علمک باشد و یا نمایشگر دیجیتال آن بر روی بدنه قرار گرفته باشد.

ترازوی فروشگاهی لیبل زن

به آن ترازوی لیبل پرینتر نیز می ‎گویند. این نوع از ترازوی فروشگاهی قادر به اندازه گیری وزن و قیمت است و معمولا از نوع ترازوی فروشگاهی رومیزی نیز هست. ویژگی خاص این ترازو قابلیت چاپ فاکتور است و در فروشگاه هایی که تعداد مراجعان بالایی دارند، کاربرد دارد. کاربر ترازو رسید چاپ شده به مشتری می دهد تا مسئول صندوق با دریافت آن رسید، تسویه حساب را انجام دهد.

ترازوی فروشگاهی سیمکارتی

ترازوی فروشگاهی سیمکارتی یکی از ابزارهای سنجش وزن در فروشگاه و مناسب مدیرانی است که می خواهند در زمانی که در فروشگاه نیستند، از میزان فروش محصول باخبر باشند. این ترازوها می توانند در زمان هایی مشخص، میزان فروش محصول را براساس قیمت و وزن برای تلفن های همراه مشخص، پیامک کنند.

باسکول فروشگاهی دیجیتال

این نوع از ترازوها مناسب غرفه هایی در فروشگاه های زنجیره ای هستند که به ترازوهایی با امکان محاسبه وزن های بیشتر از معمول نیاز دارند. باسکول های دیجیتال بیشتر در غرفه های فروش میوه وتره بار و عمده فروشی ها کاربرد دارند.

ترازوی فروشگاهی با قابلیت اتصال به رایانه

در برخی از مدل های ترازوهای فروشگاهی، امکان اتصال ترازو به نرم افزار حسابداری از طریق کابل و لوازم جانبی پیش بینی شده است. این ترازو می توانند از این طریق، اطلاعات وزن و قیمت را به رایانه و نرم افزار حسابداری منتقل کنند.

ترازوی فروشگاهی بارکد خوان

این نوع از ترازوها می توانند همزمان با سنجش وزن کالا، بارکد و اطلاعاتی که شامل آن می شود را بخوانند. برخی از انواع این ترازو دارای اسکنر لیزری هستند.

ترازوی فروشگاهی POS

این نوع از ترازوها برای اتصال به سیستم POS یا صندوق الکترونیکی طراحی شده اند و دارای چندین درگاه ارتباطی برای اتصال چندگانه به سیستم هستند. اتصال ترازو به سیستم باعث یکپارچگی سیستم فروشگاهی و پیش گیری حداکثری از بروز خطا می شود.

ترازو با قابلیت اتصال به کامپیوتر

با جستجوی عناوینی مانند نرم افزار اتصال ترازو به کامپیوتر، نرم افزار اتصال ترازو به کامپیوتر، اتصال بارکد خوان به نرم افزار، دانلود رایگان نرم افزار ترازو، اتصال ترازو and به کامپیوتر، ترازو با قابلیت اتصال به کامپیوتر، اتصال ترازو به نرم افزار، نرم افزار ترازو به ضرورت این موضوع پی می بریم که اتصال ترازو به کامپیوتر برای صاحبان کسب و کار مهم است.

بیشتر بدانید: شرکت های سازنده ترازوی صنعتی انبار، ترازوی فروشگاهی

در ادامه اطلاعاتی از دوستانی که این عملیات را انجام داده اند مطرح می کنیم.

وقتی دستگاهی توسط یک شرکت ارائه می شود که قابل اتصال به PC است، در کنارش یک SDK نیز قرار دارد که شامل توابع کتابخانه ای و راهنمای استفاده از این توابع می باشد. ظاهرا این input32.dll شامل همان توابع است ولی باید راهنمای استفاده را در اختیار داشته باشید.
ترازوهایی مانند AND و امثال آن در ادامه بررسی شده است، نه ترازوهای بزرگ مثل محک و ...

پورت پشت ترازو، پارالل نیست بلکه شکل پارالل است و در واقع پورت RS232 است.

با توجه به گفته های جناب حسنیان، باید پس از تعیین پورت و تعیین مشخصات آن، ابتدا به ترازو یک Command مناسب بدهیم تا ترازو به ما وزن را بدهد وگرنه از وزن خبری نیست. این Command که از نوع رشته (String) است برای ترازوهای مختلف متفاوت است. حتی در دفترچه راهنمای ترازوی AND مدل GF، برای سری های مختلف همین ترازو رشته های مختلفی درج شده بود.

نکته دیگری هم که باید در نظر داشت، این است که در انتهای رشته ای که به ترازو می دهیم حتماً نیاز به یک پایان دهنده (Terminator) داریم که یا کارکتر CR است که در VB با vbcr قابل دسترسی است یا دو کاراکتر CrLf که در VB با vbcrlf قابل استفاده است.
بنابر آنچه عرض شد باید متناسب با ترازوهای مختلف، ابتدا مشخصات پورت و باندریت و پاریتی و... تنظیم گردد سپس باید این مطلب را بیابیم که این ترازو با چه Commandی مثلاً صفر می شود با کدام، وزن می دهد و نیز Terminator در رشته Command کدام است.
تجربه ای که در مورد ترازوهای AND مدل GF داشتم بدین قرار بود که Setting مربوط به کنترل MSComm باید 2400 و E و 8 و 1 باشد. جهت گرفتن وزن باید رشته PRT را با پایاندهنده vbcrlf به ترازو داد تا رشته ای مشابه ST,+00015.27 g را با همان پایان دهنده دریافت داشت.
کابل اتصال:
پورتی که پشت ترازو دیده می شود و 25 پین دارد، پورت RS232 است. پورت سریال است و با پورت پارالل (پورت مشهور به پرینتر) اشتباه گرفته نشود.
در کامپیوتر، پورت RS232 یا همان سریال به صورت 9 پین قابل مشاهده است.

کابل های موجود در بازار را تهیه کنید. حتماً از کابل شیلددار استفاده شود تا با مشکل نویز برنخورید.

نکته

در کامپیوترهای جدید، -مخصوصاً لپتاپ ها- دیگر پورت 9پین سریال قرار داده نشده است. چنانچه خواستید ترازو را به چنین کامپیوترهایی وصل کنید باید کابل مبدل USB به سریال را خریداری کنید. برنامه ای که همراه با آن ارائه می شود پس از نصب، پورت USB را به عنوان پورت سریال به کامپیوتر می شناساند و از نظر برنامه نویسی، خیالتان کاملا راحت خواهد بود.

جهت ارتباط کامپیوتر با پورت سریال، کنترل بسیار کارآمد MsComm32 که همراه با VB6 است، وجود دارد.

کاربر آقای محمدی نکات دیگری در این زمینه اشاره کردند که مطرح کردن آن خالی از لطف نیست.

  1. پورت پارالل ( PRN - LPT - Printer ) معمولا در پشت کامپیوتر و در جاهای دیگه ( فکر کنم ) بصورت کانکتور مادگی هست ( یعنی 25 تا سوراخ نه 25 تا پین میخ شکل ) در حالی که پورت سریال ( COM ) بصورت نری هست که تشخیص اونا رو از هم راحت میکنه ( پشت کامپیوتر یک نگاهی بنداز )
  2. فایل dll معرفی شده یه فایل عمومی برای ارتباط راحت با پورت ها در VB هست که بجای آن می شود از توابع API ویندوز هم استفاده کرد که کار با آن سخت تر است، ولی امکانات بیشتری در اختیار برنامه نویس قرار می دهد.

من خودم یکبار برای ارتباط دادن یک دستگاه باسکول با VB کل مستنداتش را خواندم و کلی ام برنامه باهاش تست کردم ولی جواب نداد. بالاخره فهمیدم که کابل ارتباطی که فروشنده باسکول همراه متعلقات داده بوده اشتباه یا خراب بوده است!

بیشتر بدانید: لودسل Load Cell چیست؟

توزین مواد غذایی

توزین در تولید مواد غذایی بسیار مهم است

تقریباً در هر مرحله از فرآیند تولید انجام می شود. از توزین مواد خام گرفته تا وسایل نقلیه حامل کالاهای نهایی، مهم است که ترازو دقیق، قابل اعتماد و در صورت لزوم، قانونی برای استفاده باشد. اول چه چیزی بدانیم؟

تجارت تایید شده است

اگر کالایی بر اساس وزن آن فروخته می شود، از نظر قانونی ترازو مورد استفاده برای توزین باید مورد تایید تجارت باشد. همچنین باید وزن روی بسته بندی بیرونی محصول را به وضوح نشان دهید.

رتبه بندی IP

کارخانه های مواد غذایی می توانند از ترازو با رتبه IP بهره مند شوند، که نه تنها از ترازو در برابر آسیب آب محافظت می کند، بلکه به این معنی است که می توان آن را تمیز کرد تا ترازو را بهداشتی نگه دارد - برای هر کارخانه مواد غذایی ضروری است. IP68 کاملا ضد آب است به این معنی که می توان آن را به طور کامل در آب غوطه ور کرد.

انتقال اطلاعات

ترازو با انتقال داده به این معنی است که اطلاعات وزن را می توان مستقیماً به رایانه شخصی منتقل کرد یا چاپ کرد. در صورت نیاز به اثبات وزن، برای ثبت سوابق داخلی یا استانداردهای تجارت بسیار مفید است.

توزین مواد اولیه

مقدار موادی که توزین می شوند بر روی ترازو مورد نیاز شما تأثیر می گذارد. در حالی که بسیاری از مؤسسات کوچک ممکن است فقط به ترازوهای نیمکتی نیاز داشته باشند، عملیات های بزرگتر از فرآیندهای توزین خودکار بیشتر سود می برند.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید